Vecka 15

Trimeter två :O ojojoj jamen asså nu är man ju gravid. Haha inte så konstigt magen putar. Tänker hela tiden jösses har inte kommit så långt, gravid precis i början, skämms lite för magen som hunnit bli så stor. Men nääää jag är ju ändå en bra bit nu så då är deg inte så konstigt.


Fostret växer snabbt. Kroppen växer snabbare än huvudet nu så att fostret får mer riktiga proportioner. Håret på fostrets huvud börjar bli tätare. Pigmentcellerna börjar producera pigment. Det bestäms nu vilken hårfärg ditt barn får. Barnets hud är mycket tunn och genomskinlig. Man kan se blodkärl genom huden.

Moderkakan är ett avancerat organ som ger din bebis näring i nio månader. Ändå är det få kvinnor som har sett sin egen moderkaka efter förlossningen. Det viktigaste organet blir som regel kastat rakt ner i soporna. På mammasidan kan du se bilder på moderkakan. Moderkakan kan i praxis vara placerad var som helst i din livmoder; på toppen, på sidoväggen, bakväggen, framväggen och ibland nederst i livmodern. Placering längst ner kan ge en del komplikationer, men som regel flyttar sig moderkakan uppåt i takt med att livmodern växer. Det enda sättet att ta reda på var moderkakan ligger är att se det på ultraljudsundersökning. 



En otroligt kul sak är att jag tror mig börja känna små pickningar minsann 

Så grymt häftigt och jag längtar verkligen efter mer tydliga. Detta saknade jag på direkten efter Matheo lämnat magen. Det är något magiskt med att känna varandra så nära så helt och aldrig vara ensam.

Älskade lilla minsting, du är så älskad och vi längtar massor efter att få lära känna dig o beundra dig.


Mardrömmar

Åh jag skulle inte sagt något. Nu är dem igång, tre på raken, o inatt drömde jag den ena om igen.
Denna har verkligen satt sig. Jag är lite rädd, tänker en del på om Ryssland skulle öppna krig mot Sverige. Drömmer likt andra världskriget. Drömmer hur rädd jag är för o splittras från min familj. Ser hur kriget tar över o bomber faller, finns ingen mat och folk blue desperata.

Denna drömmen är så fruktansvärd och sitter kvar i mig både bilder men framförallt känslorna.

Jag vaknar och kramar min familj extra hårt, må vi aldrig behöva uppleva detta.


Och kära mardrömmar- försvinn

Vecka 14

Heja heja! :) längtar sönder mig till den 24 okt då vi ska få se minstingen igen. Hade inte klarat mig om vi inte fått se redan en gång.

Magen växer så mycket fortare denna gången, verkligen 


Gravidas hjärtljud kan nu i vecka 14 höras med en ultraljudsdetektor. Hjärtat slår mycket snabbt, dubbelt så snabbt som hos en vuxen människa. Armar och ben kan böja sig. Fingrarna kan sluta sig till en knytnäve och det kan suga på tummen.

Barnet börjar så smått att "torrträna" på att dra in andan.
Fostret har nu smaksinne. Det reagerar på olika smaker i fostervattnet genom att dricka mer eller mindre av det.

Din mage börjar ta form, så att omvärlden ser att du är gravid. Antagligen kommer din mage att bli mer än dubbelt så stor innan det är dags att föda.

Denna period av graviditeten mår många mycket bra, är energiska och i god form. Kanske har du fått en mörk sträng från naveln och ner? Den försvinner en tid efter att du har fött.

Du har säkert lagt märke till att dina bröst nu är tunga. Dina bröst förbereder sig på att producera modersmjölk. Mjölkkörtlar och mjölkgångar blir större i bröstet. Bröstvårtan blir större och mörkare. Du får några små knutor (Montgomerys knutor) på bröstvårtan. HPL heter hormonet som påverkar brösten. Så förändras brösten


Dagen började med bullar o uppvaktning från min fina man

Blev fantastiskt glad :)

Sen åkte jag o M till skogen o träffade fina vänner, bilder såg ni innan





Så himla mysig dag men vi hade helt fel kläder, shorts o tshirt hade varit behagligare.

Trappan är nu klar. Ja nu är det någon list kvar som ska upp sen är rummet Done. :D
Spotlight kopplas snart in o längtar efter o få se den effekten


Tillbaka till v 14 haha
Jag mår superduper o har inget att anmärka alls. 
Älskar o vara gravid

Satte in kamera minnet

och hittade dessa godingarna, som jag inte ens sett :O
 
 
 
 
 
 
Idag var vi i skogen med Caroline och Adrian, då tog vi dessa :)
 
 
 
 
 
 
Dem är verkligen så fina tillsammans, riktigt vänner ♥

Dessa drömmar

Blir sådär intensiva och verkliga. Just nu är det ultraljud eller sexdrömmar haha. Så änsålänge är det ju helt okej, mardrömmarna kan hålla sig väck.
Ultraljuds drömmarna visar sig alltid vara en liten pojke :) blir inte klok på detta men det skulle man väl aldrig garanterat kunna bli.

Har svirat om till mammauniformen igen, sköööööönt. Slippa väst som spänner o har sig. Inget skärp som trycker åt. Ahh härligt. 


Jag tycker inte om fetaost denna graviditeten.. Ja hmm jag som äääälskar det o kan bara äta det rätt upp o ner, rätt coolt faktiskt. 

Nu håller de på o jorda vårt hus. Ja det är ju på tiden att det blir gjort! Tråkigt måste. 

Vecka 13


Här mår man fortfarande toppen :)
Längtar just nu så mycket efter o få veta vad som växer i min mage. Kön personlighet utseende m.m
Så otroligt spännande.
Har två namn som ligger på topplistan just nu. Åhh underbara namn som vi är överens om och som jag är så där lite förälskad i.
Känslan säger fortfarande flicka. Gör mig dock lite nervös eftersom jag har denna längtan efter o få en dotter.
Ni är säkert en del som förstår hur jag menar utan att jag ska behöva förklara detta närmre.

Grattis - du är nu gravid i vecka 13 och har inlett den 2: a trimestern! Fostrets olika organ fortsätter att växa, men organens "arkitektur" är lagd. Det betyder att skada på grund av läkemedel, infektion och liknande efter denna period inte ger missbildningar. Stämbanden börjar så smått att utvecklas. Fostrets bukspottskörtel börjar producera insulin, och levern börjar utsöndra galla.

Din livmoder växer i jämn takt. Detta kan ge upphov till lite magsmärtor. Prata alltid med din läkare eller barnmorska om du har magont. Mild smärta kan vara ofarliga ligamentsmärtor men låt alltid en sjukvårdspersonal bedömma detta.

Din aptit ökar, men tänk på att äta sunt!

Istället för att sova på rygg kan det vara klokt att hitta en annan sovställning. När du ligger på rygg ökar trycket på organ och blodådror som ligger "bakom" fostret.

Står lite olika på olika sidor men på ett ungefär samma. Inte långt kvar nu tills jag förhoppningsvis kommer skymta små rörelser. 
Kärlek

Idag har vi massor o göra på vår todo list. Rensa i trädgården, trimma buskarna o så. Städa bilen. Rösta. Nic göra en synundersökning. Hem till Susanna o chris.
Imorgon är det jobb igen. 


Detta med o välja vagn, gaaah
Har ni något o säga om dessa två som det står mellan.


Fick äntligen fixat nya glajjor. Blev helt snurrig o vimmelkantig i början men jäklar va jag ser bra nu igen :)


Colin o Matheo


Klättrade minsann upp o mös till det på egenhand


Mitt älskade troll

Ett efterlängtat symtom

Tjohoooo äntligen!! 

Nu har jag ständigt ont i brösten. Så underbart :) :) 

Får ofta super ont när jag reser mig och får en typ av sträckning. Fick det nångång med Matheo också men nu får jag det rätt ofta. Lite obehagligt så tur man vet varför.

Kanske detta är en flicka, har haft den känslan sedan ul, tycker verkligen det ser ut som en flicka. Guh, rul är sex veckor bort.

Imorgon flyr jag och Matheo huset då Nic ska slipa sista biten på trappan och väggarna, låter så fasligt. Ni anar inte vad jag längtar efter o flytta upp. Där blir så grymt fint uppe. Ny soffa har vi bestämt oss för också, får se när vi klickar hem den, vill inte få hem dem förren vi är klara att ta upp den. 

Vecka tolv

Guh vecka elva blev låååång, men det är ju för vi flyttades ett par dagar.



Det är helt galet att denna miniatyr på bara ett par cm redan kan så mycket, le,suga på tummen, svälja m.m
Tänk att detta just nu händer inne i mig. 
Jag försöker verkligen njuta av nuet och inte längta för mycket framåt så som jag gjorde med Matheo.

Musklerna fortsätter att växa så att fostret gör allt större och kraftigare rörelser. Hjärna och muskler koordineras. Fostret kan redan nu öppna och stänga sina händer och suga på tummen. Tår och fingrar får naglar. Fostret växer flera millimeter varje dag. Huvudet är stort i förhållande till resten av kroppen. Det börjar produceras mer fostervatten, då barnets njurar börjar producera och utsöndra urin.

Moderkakan är nu färdigutvecklad. Yrsel och huvudvärk är normalt och beror troligen på den ökade blodmängden hos den gravida. Illamåendet ger ofta med sig vid denna tidpunkt. Många kommer att må bättre och vara mindre trötta i vecka 12.

Redan tidigt i graviditeten ökar behovet av att kissa för en del. Allt eftersom livmodern växer blir det mindre plats för blåsan. Men efter vecka 12 lättar detta ofta, då din livmoder når över bäckenet och blåsan får bättre plats igen. Allt som graviditeten fortlöper kommer blåskapaciteten återigen minska, eftersom fostret tar mer och mer plats i bäckenhålet. 

Graviditetshormonerna får tjocktarmen att arbeta långsammare, var därför noga med en fiberrik kost så att du inte får förstoppning.

Din livmoder har nu vuxit ovanför blygdbenet. 

Fostrets längd: 52 mm från hjässa till stuss
Fostrets vikt: 30 g


Jag spånar redan på vagn och vi måste byta till syskonvagn. För ville jag ha Emmaljunga double Viking men just nu lutar det åt en bugaboo donkey, ska iväg o känna lite på de olika och se vilken som blir mest praktisk


Hej allihopa

Som ni kanske insett är inläggen inte i närheten av vad de va förra gången. Men det har ju sina skäl att tiden inte räcker till fullt lika mycket längre. Försöker ändå uppdatera hyfsat då jag själv tycker det är så himla kul o gå tillbaka o läsa. Har även förstått att andra gjort samma under sin graviditet :) 

Idag drog babysim igång igen. Riktigt kul tycke lillgrabben som älskar det. Tekniken med o dyka va inte helt där o drog väl en kallsup eller två, men bara efter något dyk satt den där och han är en stjärna. Till pappas enorma glädje.







på riktigt

Tänk det är verkligen sant. Växer ett litet mirkael inom mig, igen ♥
Vilken är o få bära ännu ett liv
Vilken kärlek o få en till att älska
 
 
 
 
 
Klappar på magen och försöker njuta av varje sekund.

Ultraljudet

Vi fick se en otroligt söt och helt underbar liten miniatyr, 3,6 cm liten
Hjärtslag slog i 162 ♥
Du har det gott i stugan och ser så fin ut så. Bm Mette sa flera gånger hur fin du är och en riktig modell.
Du låg lugnt och fint som din bror, ett litet skutt fick vi se
Vi blev flyttade till BF 26 Mars
vecka 11 (10+3)
Känns helt OK även om man hellre blir flyttad åt andra hållet. Men eftersom man bara flyttades ett par dagar innebär det att liten växer precis i normal takt vilket känns så otroligt skönt.
 
 
När jag såg dig fick jag en känsla igenom kroppen som säger att du är en flicka, även i efterhand när jag tittar på bilderna tycker jag mig tro det.
Din moster och mormor sa samma sak när de fick bilderna skickade till sig, helt utan att jag ens frågat vad de trodde så skrev de så :)
Olidlkigt spännande till 24 Okt.
 
Vi längtar massor efter dig
 
Äntlighen kan din pappa andas ut o slappana av o verkligen ta till sig att du kommer. Idag började han klappa på dig :)
 
 
Magisk upplevelse ♥
 
Vårt lilla barn, vår Minsting

Baby har anlänt och en till påväg

Försöker njuta av varje sekund

RSS 2.0