Knipövningar

Jag undrar om man kan hata dem mer än jag? Min kropp skriker inifrån. kittlas på ett obekvämt sätt o hela kroppen strejkar. haha ja jag göra dem, 3x10 varje dag. Men jag hatar dem o jag fasar för dem. Känner nästan ilska när jag gör dem :P haha. Igår kväll när jag satt i soffan o gjorde dem fick jag panik över hela grejjen, o niclas fattar ingenting, jag bara helt plötsligt får panik o skriker :P
Ja säkert är honomerna en del av min känsla inspelad här haha men ändå. Jag fortsätter o jag kämpar. Blir de nånsin lättare? Vissa dagar känns bättre än andra.
 
Gick nu in o läste lite om knipövning o inser attjag fuskat. haha jag kniper snabbt, man ska tydligen hålla sig runt 5 sek för varje knip, ahhh hur ska jag klara detta?? :P
 
knip knip ;)
 
Nu blir det macka med makrill o sen ska jag göra lite smörsteka sugar peas o äta innan jag drar till lunch. Mycket gröna grönsaker just nu, läst det är mycket bra för bebis ;)

Tindra

Åhh vi riktigt längtar tils den dagen vi ska berätta för Tindris att hon ska få ett syskon. Undrar så hur hon kommer reagera o vad hon kommer säga.
Jag tror o är nästan helt säker på att hon kommer bli glad. :)
Hon har vid några tillfällen sagt hon önskar sig en bebis (lillasyster mer specifikt) haha vi får väl se med det.
När jag har varit gravid är det som om Tindra går med ett sjättesinne, drar upp bebis frågan några gånger, nästan så det blir läskigt o man tänker, undra om hon känner det på sig.
 
Tindra kommer vara världens bästa storasyster, det är hon redan, hon har en lillebror från sin mammas sida :)
 
När vi va hemma hos emelie robban o jolie i helgen så frågade Tindra om hon inte kunde få leka med Jolie nere på golvet, det fick hon o ja hon är extremt duktig med barn, man blev helt varm i hjärtat när man såg dem två leka med varandra. Kul oxå o se hur Jolie söker efter Tindra hela tiden.
 
Har fortfarande inte bestämt när hur o var vi ska berätta för Tindra, blir väl här hemma i lugn o ro med massa frågor o förklaringar :P haha hon vet ju rätt mycket om detta ämnet redan. clever girl.
 
 
 
Jag och Tindra har en jättefin relation, och jag är så lycklig för att ha henne i mitt liv. En fantastisk tjej med stark vilja, lite av en drama queen, men som ger oss så mycket glädje. Hon är extremt öm o vårdande, en tjej som bryr sig om andra. En glad liten femåring (som hinner bli sex innan lillebror/lillasyster kommer). Hon är duktig på o hjälpa till och älskar mys :) Hon är flickornas flicka som älskar kläningar klämmor väskor o rosa. Hon är rädd för det mesta men har börjat våga sig fram o testar nu ofta på massor med nytt, även om det är lite läskigt.
 
Det ska bli så roligt att berätta för henne, längtar massor!

dubbel check

Va tvungen o ringa Cura för o kolla så jag verkligen har bokat ett VUL.
Jodå det har jag. 7 nov kl 13.00 ska vi till Bo Westlund.

Emelie blev så glad när vi sa vi skulle till honom, han är tydligen jättebra. Gjorde mig så glad, för helt ärligt hittills har jag inte haft så bra upplevelser av mödravården. Mest träffat o pratat med surpuppor.
Så jag verkligen längtar efter att träffa Bo! :D
 
Nyss pratat länge med bästisen o ja vi har pratat mycke framtid. Speciellt ser vi fram emot o kunna resa ihop. alla vi o våra barn.
Vi pratade mycke om att vi undrar vad vi kommer få för kön? Jag o sussi då.
Vi bestämmde att vi måste åka till disneyland samt legoland, dock när de blivit äldre. Fram tills dess får det bli kanske kanarieöarana eller nått.
Älskar o prata framtiden sådär. Mysigt. Känner enorm lycka.
Och det blev precis som vi sa när vi va små, vi ska ha barn samtidigt.
Jolie kommer bara precis ha hunnit bli året när våra kommer ju.
 
 
Gudmors lilla Älskling ska få kompisar ;D

Illamående o svullen

Jag har börjat må extremt illa på jobb, ja det är på gränsen o bara en tidsfråga innan det är dags för kräkan :(
Igår vfick jag t.o.m gå runt md en påse i fickan. Jag va helt kallsvettig o fick inte luft kändes det som. Efter halv resan försvann det, puh så skönt.
 
Jag har fått en luftfylldmage :) Ser ju mega gravid ut :P Kan knappt dra in min mage längre så nu ska jag bara lyckas få ihop detta med att uniformen är för tajt. haha.
 
Gråter mycke till olika program på tv, då e d inte så att tårarna bara rinner lite lätt, nej nej jag gråter på riktigt.
 
Om en vecka / 7 dagar ska vi få se vår plutt! ♥

Vecka 7

Vecka 7
 
Längd: 4-8 mm
 

Om barnet
I början av denna vecka är embryot fyra veckor gammalt. Det har formen av ett C, med huvudet i ena ändan och svansen i den andra och ser mer ut som en räka än som en människa. Det är egentligen omöjligt att mäta embryot på samma sätt som man gör när barnet är fött eftersom det inte har ben ännu och ligger ihoprullad. Under graviditeten mäter man därför från ovansidan huvudet till stjärten –det måttet används också på dessa sidor och kallas CRL (=crown to rump length) .

Små cirklar kan nu skönjas på sidorna av huvudet. Det är dessa som ska bli ögon. Öronen börjar också bildas nu. De celler som ska bli lever, lungor, mage och bukspottskörtel hittar sin plats för att kunna omvandlas till organ. Faktum är att de flesta organ börjar sin utveckling i denna vecka. Mot slutet av veckan har små knölar växt ut på armarnas och benens platser. Armarna växer fortare än benen i början.

Denna vecka fylls hjärtat med blod. Fram tills nu har förstadiet till hjärta pumpat runt vätska i kroppen, men nu är det alltså blod som börjar pumpas runt i de små venerna. Blodcellerna bildas. Venerna utvecklas snabbt så att de kan förse alla nybildade organ med näring. Lederna bildas också denna vecka och hjärtat består nu av höger och vänster kammare. Pulsen når 100 till 120 slag i minuten. Blodet pumpas genom navelsträngen – på så sätt kan embryot göra sig av med avfallsprodukter och tillgodogöra sig näringen från kvinnans kropp. Denna cirkulation fortsätter på samma sätt tills barnet är fött.
 
Till föräldrarna:
Man kan ofta höra att kvinnan blir beteendeförändrad under graviditeten på grund av hormoner. Att bli gravid är för de flesta en omvälvande upplevelse, men man ska komma ihåg att många känner sig också precis som vanligt. Men vad är då hormoner? Oret hormon betyder att stimulera och hormoner är ämnen som stimulerar speciella organ i vår kropp. Under graviditeten är detta helt avgörande eftersom de ger kroppen besked om befruktninge och hindrar kroppen att stöta ut "det främmande föremålet", nämligen fostret. Och det där med att kvinnor skulle bli dumma under denna tid är givetvis en myt
 
Uke7.jpg

Nybakta bullar

Lite illamående har hållt mig på tå hela dagen idag.
Vi började med tt sticka o handla matvaror o när man kommer in i affären möts vi av massor med dofter men framförallt doft av nybakta bullar, och jag börjar klöckas :S haha det som luktar så gott... :/
Sen blir hela inhandlingen lite av en prövning, för bara o se mat typ kött o allt får mig o må illa :P
Inte lätt.
Men när ag vänder mig om till Nic för o dela med mig av mitt illamående kan jag inte hjälpa utan att säga detta med ett leende :) haha så det är nog inte så farligt :P men ändå.
Vi får väl se, känns som om många möts av en vägg när det går in i v.8.
Hoppas jag fortsätter må såhär toppen :)
 
Min förrvirring fortsätter.
Vårt bröd hittar ni alltid i frysen. Idag har jag av någon andledning lagt in det i kylen o finner det när jag öppnar den, skyller på niclas för jag kan absolut inte minnas det är jag, men det är det förmodligen :P
Skulle handla hushållspapper o ha på diskbänken o känner mig stolt som en tupp för jag kommer ihåg det, men ändå lyckas jag ta vanliga toarullar, som sen visade sig vara skitdyra haha... jaja

Lite sånna här vardags stuff har jag problem med :P
Niclas verkar tycka det är underhållande dock
 
 
Vi ska bli föräldrar ♥

Veckans mage

Dessa bilderna blev ju katasroff haha men lägger väl in ändå. Niclas sa han skulle ta med sig feedbacken om hur jag vill ha bilden till nästa vecka haha..
 
 
klippt till bilden lite så jag inte visar hela baken ;) haha.
Ingen förändring bildmässigt. Men jag känner förändring, är nu precis vid troskanten jättehård :) Har även en liten bula där som man kan klappa på :D
 

Pappa

Tror att pappa har börjat inse lite att detta händer. För första gången känns det som om han verkligen tar till sig. Igår fick jag ett sms helt plötsligt med massor av hjärtan o smile gubbar o texten att :
VI SKA FÅ EN BAAAAABY
hihi mitt hjärta smälter o jag blir så lycklig.
 
Älskar att han vill detta så mycket, att han är så delaktig, ja han försöker verkligen. Nu på kvällen har vi pratat hur man pratar veckor, som idag är vi i v.6 (5+4) , han har lite svårt för det men han försöker :)
Han längtar han smeker, han tar så himla fint hand om mig o ja jag känner mig som en prinsessa.
Vi växer tillsammans för varje dag.
 
 
En liten skoj sak är ju att jag fått en liten bula redan. haha den är jättehård och den syns.
Så nu går jag hela dagarna o klappar på min söta bula.
Men man kan ju undra var detta ska sluta om en bula redan tittat fram.
Min mage blir även som en ballong när jag ätit, byxor börjar sitta trångt. haha halledar v.6 :/ ojoj.
Ibland ser jag ut som om jag är gravid i 5:e månaden ungefär.
 
Min vikt står fortfarande på samma. ;)
 
Molvärken fortsätter, nästan lite mer huggkänsla idag, men annars så drar det till tusan o man känner hur liten växer o gror :D
Humörsvägningarna är extremt jobbigt, fy fasiken va jag kan bli arg o får bita mig i tungan på jobb. hua.. jättejobbigt.
Brösten växer o går bananas, ont ont, kan knappt krama folk.
Fick min först uppstötning här om dagen, inte alls trevligt så det får gärna hålla sig väck :P
 
 
Om 12 dagar ska vi få se vår Älskling ♥
 
Tiden rullar faktiskt på hyffast snabbt kan jag ändå tycka :) Jag gillar det. Det enda som känns riktigt långt bort är ju o få berätta, känns som om den dagen aldrig kommer. Idag har mitt extrema sug lagt sig, skönt känns som om man kan andas då o att världen rör på sig.

polisen

Okej! Sen jag blev gravid har mitt minne o allt som handlar om organiserad försvunnit ut genom rutan. Jag är väldigt ordningssam annars, du kan fråga mig o jag har koll liksom. Detta har gått så långt att det finns arbetskamtrater som frågat mig om jag e okej?! haha jag svarar ja jag är bara i en perirod, lyckligt förrvirad så va inte oroliga! Typ så.



I måndes kom jag hem från sthlm, klockan var över 23 så det var mörkt ute. Jag går av bussen o bort till cykelparkeringen, men näääää min cykel är borta. fan fan fan, 4:e cykeln tänker jag. Letar lite till går tillbaka i minnet o tänker hur jag på söndag tog mig till jobb. Det enda jag ser framför mig är hur jag CYKLAR till bussen.
Jag blir arg o ringer polisen, poilsanmäler min cykel direkt, för att jag är så beroende av min cykel tänkte jag dessto snabbare dessto bättre med försäkring o sådär.
När jag lägger på polisen är jag ännu inte hemma, men jag kommer in på gården, o jaaaa där står min cykel på exakt samma ställe som den gjorde sist. Jag smälter genom jorden känns det som.
Jag kan fortfarande inte minnas hur jag kom till bussen, åhh gick jag?? nää.. hmm hur fasiken tog jag mig till jobb?
Kommer upp tittar på Nic o säger duu jag polisanmälde min cykel för den va borta från cykelparkeringen men nu står den här nere. Han bara men Johanna jag körde dig till jobb igår...
Jaaaa just det! Nuuu minns jag.
 
Fick ringa till polisen dagen efter och ta tillbaka min anmälan, skyllde på att Nic hade tagit cykeln utan att säga till mig... :P
 
Var ska detta sluta??
 
 

Pinsamt!

Idag fick jag en gråtattack inte mindre än hos tandläkaren. OCH hör här om varför.
 
Vi ska göra röngtenbilder på tänderna och den obehagligt stora grejjen man ska bitatag om gör ju frutansvärt ont.
Denna gången kunde vi inte få in den hela vägen på ena sidan, hon ville ju ha med visdomständerna (somförövrigt sitter i halsen)
Jag började klöckas, vi försöker igen o jag klöcks igen, tårarna börjar komma just för att jag klöcks.
Vi försöker en tredje gång o ja då bara börjar tårarna spruta. o jag kan verkligen inte sluta. haha detta slutar alltså med att jag sitter o gråter värsta på tandläkarstolen. Usch va pinsamt. Tur vi hade gått igenom tidigare min hälsa o att jag var gravid.
haha fick snabbt fram att jag e verkligen inte lessen vet inte varför jag gråter. DET ÄR HORMONER.
Till slut skrattade vi :)
 
Underbar tjej va hon förresten :)
 
Vi ska träffas flera gånger om året nu så nästa gång blir januari, då får vi se om jag fått en mage jag kan visa henne
:)
 
 

usch

Precis nu fick första tjejen hoppa ur gruppen Junimammor på min bebis. Hon fick tyvärr mf.
Helt galet hur vanligt det är egentligen. Jäkla hysh hysh, lite jobbigt när man väl står där o inte vet att det är så vanligt. Man anklagar sin kropp sig själv allt man gjort m.m
Om man bara visste hur vanligt det är kanske man inte skulle stå där o iallafall anklaga sig själv o känna denna besvikelsen.
Visste kommer man bli lessen, för så fort man fått sitt pluss ja då ser man ju sin framtid klart. Man drömmer sig bort för att en dag helt plöstligt dras det bara bort från dig.
Ja lessen blir man oavsett.
 
Jag är just nu fett trött på mf, försöker att inte tänka på det, försöker att undvika trådar där de skriver om det o ja t.o.m när denna tjejen skrev hon hoppa ur så kände jag inte ens för o skriva o beklaga, jag ville bara ut ur tråden.
 
Vill inte förknippa denna graviditet med de jobbiga demonerna.
 
Det kommer säkert komma fler tjejer tyvärr som får hoppa ur tråden. Hoppas jag själv slipper göra det denna omgången.
Juni är vår månad.
 
Just nu ser jag ganska positivt på det att man får mf tidigt, trots allt fixar kroppen det själv som annars skulle blivit en långdragen process. Så ja jag är väl ganska tacksam för mina mf även om jag hade hoppats på o få slippa.
 
Nu lägger vi undan detta ämne o glädjs åt det lilla liv som jag faktiskt bär på i min mage just nu :D
 
*Mina tankar går till tjejen som nu fick lämna tråden*
 

Vecka 6

Vecka 6

Längd: 1-3 mm
 

Om barnet
I början av denna vecka är embryot tre veckor gammalt. Nu börjar huvudet växa. Embryot ser ut som ett litet päron med svans. Nu inleds bildandet av ryggrad, hjärta, skelett och muskler. Små pucklar formas längs med embryots rygg. Detta kommer att bli ryggrad, revben och muskler. Två hjärtrör bildas, som smälter samman och utgör ett primitivt förstadium till hjärta. När embryot är 25 dagar gammalt (från befruktningsögonblicket räknat) börjar det lilla hjärtat bulta och pumpa vätska genom kroppen.

Ryggraden och hjärnan börjar nu formas. Mot slutet av denna vecka har de tre olika delarna av hjärnan bildats. Den främre delen, som sköter minne, tänkande, förnuft, problemlösning och signalerna från sinnena. Mellandelen som koordinerar och styr signalerna till rätt platser. Och bakre delen av hjärnan som styr värmereglering, andningen och musklernas rörelser.

Till föräldrarna
Vid den här tiden brukar kvinnan känna att något i kroppen har förändrats. Upphörandet av mensen är en sak, att eventuellt må illa en annan. Dessutom brukar många uppleva att brösten känns tyngre. Vissa kan inte dricka kaffe och reagerar starkt på en del lukter och smaker. Andra behöver gå på toaletten stup i kvarten. Humörsvängningar vittnar en del om. Och så finns det de som inte upplever någon skillnad alls. Om några dagar kommer ryggraden att sluta sig. Folsyra är ett viktigt vitamin i denna process, därav rekommendationerna att ta det som tillskott.
 
 
Uke6.jpg

Första magen

Okej, imorron går vi in i vecka 6, så imorse fick vi ta vecka 6 magbilden.
 
Såhär ser vi ut just nu :) v.5 (4+6)
 

haha kommer nog dröja ett par veckor innan  man ser förändring, kommer nog mest va jag själv som känner av det, men vill ta det ändå. Jag har nu börjat lägga på mig lite extra flubb :)
Allt för dig mitt lilla hjärta ;)
 
Idag är det en vecka sen vi fick vårt fina pluss :) tänk redan en vecka har gått :)
Jag har vetat i en vecka att jag ska bli mamma.
Mamma, vilket starkt ord, ett ord fyllt med kärlek o omsorg.
Är redan så rädd om dig och vill dig väl, jag gör allt vad jag kan för att du ska ha det bra. ♥

BIM + 3

 
Detta testet går inte nu o få tydligare längre. Tror nu att det är dax för mig o sluta test :)
Men nu har jag fått fram ett perfekt pluss. Fast enligt mig har detta plusset varit prefekt hela tiden.
 

Har inte fått ett enda negativt test och jag kan inte annat än känna att allt är så bra som det kan bli.
 
Denna känslan är så stark, nu ska vi bli föräldrar.
Jag ska bli Mamma :D
o tänk Niclas ska bli tvåbarnspappa :P haha han satte i halsen när jag sa det till honom, han tyckte det lät jättegammalt :D

De som vet

 
Den första att få veta, min stöttepelare från början :D ♥
 
 
Nästa att veta är denna fina tjejen :)
 
 
Sen denna fina tjejej som jag ska dela upplevelsen med ;)
 
 
Och så vet Louise :)
 
 
haha jag e inte så bra på o hålla min hemlighet hemlig :P Men nu ska bannemej inte fler få veta. Nu har jag tillräkligt med vänner som vet att snacka av mig med. ;)
Resten får veta senare, vid samma tidpunkt.
 
Jag älskar er tjejer, och jag är så otroligt glad för jag har så fina vänner som er. Ska bli så kul o ha er med på min största resa någonsin :D

Idag= BIM

Ja tänk känns som om det är så längesen vi fick reda på att vi är gravida. :) Idag är egentligen den dagen man brukar få reda på det.
haha glad jag slapp vänta tills nu :P Är redan så super gravid.
Mina symtom är som sagt starkare än nånsin. *jag gillar det*
 
 
Idag kom strecket på två sekunder, hann knappt lägga ner testet på plan yta. :D
 
 
Plussets förvandling :D
 
Jag o Niclas har inte sett varandra på en vecka känns det som, igår av en ren tur (tåg inställda kph) fick jag komma hem, fick även idag ledigt.
Men det jag vill säga är att jag går igenom sån sjuk förändring, detta har jag inte varit med om innan.
 
JAG ÄR ETT HORMONPAKET
vare sig du vill eller inte. Då jag inte träffat Nic så mycke har han mest fått dängar via telefonen. Då är det kanske inte så lätt o uppfatta mig, ja d blir lite kass stämmning kan man ju säga :P
Som tur e är han så fin så o lugn att han bara låter mig gå igång liksom.
Igår va jag hemma, saknat honom så mycket och han mig, låg i soffan hela kvällen.
Han håller handen på magen och kärleken känns enorm. Den lyckan jag känner som nästan bubblar över när han visar denna ömheten är så fantastisk.

Underbart o få vara hemma ♥
 
Som sagt jag har ingen kotroll över mig själv o det är ju helt sjukt egentligen. Igår va jag nära att skälla ut två unga tjejer på bussen för dem sitter o sprutar parfym, ja d e sjukt otrevligt men annars blir jag ju inte såhär, men igår typ frusta o fnös jag o kunde knappt sitta still. Jag höll mig som tur e från att skälla på dem, sa dock högt i telefonen att det är fan någon IDIOT som sitter o sprutar sin parfym mitt inne i bussen, sa detta högt så de borde hört.
Bussen är by the way jobbig. Man är totalt instängd.
Mitt luktsinne är superbra, illamående kan komma över tankar lukter syner. På bussen skumpar det lite oskönt, den är full den luktar allt möjligt o jag har INGENSTANNS och ta vägen... :( huuh...
 
Idag ska jag träffa mamma, jag fasar för det, och en stor andledning till att jag träffat mamma så lite är just att jag vill så gärna berätta för henne. Lättare o inte se eller prata med henne för då tänker jag inte på det på samma sätt.
Jag vet att min mamma längtar något enormt efter dig o har i flera år väntat, nu är det snart dax. Åhh den dagen vi berättar för henne om dig, det kommer vara lycka.
 
Faktum är att alla verkar längta efter dig :) många som undrar är du ska komma. Många som vill du ska komma.
Mormor Moster Farmor Farfar Faster Emelie Susanna Cati
Dessa är några av de personer som frågar efter dig, längtar och kommer Älska dig så mycket..
Om dem bara visste hur nära vi är nu :D
gaaah längtar ihjäl mig tills vi kan berätta...
 
 
 

BM

Igår ringde jag till BM!
Jag bytar helt o beslutade mig för att ta Cura kliniken i Malmö. Har gått där sen tonåring o känner mig trygg där. Kände jag inte här i Trelleborg. Får ta denna pendlingen helt enkelt. Hoppas man kan få tider efter jobb, o sen när det blir tätare att vi kan skaffa bil nr 2, den bilden nic ska ha som pendlingsbil sen.
 
Fick tid den 7 Nov då ska vi få reda på exakt hur långt gågna vi är. Viu ska alltså få ett VUL, vi ska få se ett litet hjärta picka. Ni anar inte hur mycke jag längtar. Kanske inte är mycke o se, men för mig är det.
Tre veckor dit, känns som en evighet.
 
Sen fick vi tid till Vår riktigta BM den 14/1, för inskrivning.
Men kom på när vi lagt på att vi inte kan då, är ju i Egypten. Får boka om.
Där emellan kommer vi göra ett ultraljud, hoppas så på att kunna få det innan jul, ni vet den perfekta julklappen ju ;)
 
Igår när jag skulle hem från jobb mådde jag pyton, riktigt illa. Trodde nästan det skulle komma upp när jag satt där på bussen, lite smått panik fick jag :P
Men idag är det över och jag mår bra igen.
Njuter av alla symtom men hoppas så man slipper kräkas :) (bara ett litet önskemål)
 
Lilla Myran hoppas du mår bra ♥

Dagens test

 
BIM-3
 
 
BIM-4 och BIM-3
 
Jepp jepp bara o inse det är SANT :D

Nytt gravtest

Tog somsagt ett nytt test imorse, och ja även detta var positivt :D Fortfarande bara på BIM-3 så det är svagt men verkligen positivt.
Lite senare ska vi göra ett cb digitalt med vecko anvisning, kul o ha på bild.
 
Lite om mina symtom:
Illamående
Förvirrad
Yr
Molvärk i magen
Större hunger
Gråter ofta och lätt
Humörsvägningar, speciellt här hemma men även på jobb :/
 
 
Jag är lycklig, jag tänker på vår framtid och jag ser oss om nio månader ha en fin liten bebis hos oss.
Denna gången känns det rätt, stark känsla av att vi tillhör varandra.
Asså detta går inte in, jag är gravid.
 
haha en Junibebis.
Har insett att liten blir beräknad Midsommarbebis ♥
Då firar vi 2 år tillsammans.. haha
den dagen vi gifter oss får det nog bli midsommar, känns verkligen som att det är vår dag.
 
 
Vi ska få en bebis :D Undrar vad det blir o hur liten kommer se ut......
 
Niclas jag älskar dig! Extra mycke när du är såhär underbar som du är nu och har sån extrem förståelse. Jag kan int tänka mig att göra denna resan med någon annan än dig. Du ger mig nu det finaste man någonsin kan ge, och jag dig ;)
Vi kommer ha ett fantastiskt liv... ♥
 

In i vecka fem

Vecka 5
 

Längd: 0,5-1 mm
Om barnet
I början av denna vecka är embryot två veckor gammalt. En linje som så småningom ska bli axlar träder fram och formen på embryot blir mer avlång. Cellerna i den blivande ryggen blir allt mer specialiserade och närmar sig bildandet av de organ de ska utgöra. Till exempel så formar nu celler från rygglagret ännu ett lager mellan de två redan existerande. Mot slutet av denna vecka har därmed embryot tre lager med olika uppgifter. Ett lager kommer att bilda andningsorgan och matsmältningsapparat. Det andra blir ben, muskler, vävnad, könsorgan, njurar och blodomlopp. Det tredje lagret blir hår, hud, hjärna och ryggrad.
 

Till föräldrarna
Kvinnors livmoder är ett fantastiskt organ! Det har formen av ett päron och väger ungefär 40 gram (efter graviditeten väger det lite mer). Livmodern är den största muskel en människa kan bilda. Den växer under graviditetens gång tills den når bröstbenet och ökar i vikt till ungefär 1 kilo mot slutet av graviditeten.

I denna lilla grotta residerar nu en liten varelse. Hormoner hjälper blodet att flyta till livmodern för att ge embryot bästa möjliga förutsättningar för tillväxt.
 
Uke5.jpg

V. 4

Vecka 4
 

Längd: 0,5 mm

 
Om barnet
I början av denna veckan är embryot en vecka gammal. Nu börjar moderkakan bildas. Grunden till en liten säck bildas också denna vecka. Den kommer att producera barnets första blodceller. Denna försvinner när barnet kan producera själv om några veckor. Det som senare ska bli ett barn är ännu bara två lager celler som sitter fast på moderkakan. Förstadiet till navelsträngen håller ihop cellerna. Om några veckor kommer navelsträngen att förse fostret med näring från kvinnans blod
 
Till föräldrarna
Nu är kvinnan verkligen gravid, men antagligen inte medveten om det. Ett graviditetstest ger ännu inte utslag, men kroppen vet att ett ägg har slagit sig ner i livmodern. En del kvinnor kan också känna det. Vissa berättar att de känner en metallisk smak i munnen vid den här tiden.
 
Uke4.jpg

GRAVID

På BIM - 4, jag hade inte ens tänkt göra det men bara vakna med en känsla av att äh jag tjuvkikar...
Då fick vi detta, svagt men positivt.
 
 
 
Asså ser ni? haha jag kan inte tro det..
 
JAG är gravid, IGEEEEEEN
aldrig fått positivt före BIM.
Jag kan inte annat än tolka det som att vi har kanske fått en starkt o frisk mix :D
 
Åhh så skönt o veta, o slippa tänka man e koko o om man verkligen mår illa eller om hjärnan trixlas med en.. Nej jag känner verkligen såhär.
Jag är gravid...
 
BF = 23 Juni 2013
 
Vi är nu i vecka 4 av 40 :D
 
Ohh fatta detta är bästa julklappen ever att dela med sig av
 
Haha vilken morron, jag är så lycklig.. Denna gången nu är det vår tur....♥

Ladies Night

Igår va vi på LN
Carro Cati Pernilla Julia
Vi hade lika roligt detta året som förra, mitt förra år kan dock ha varit lite mer crasy :P
Kan ju säga att det är projekt att smussla med alkohol, o plötsligt är alla super intresserade av vad man dricker, men kanske bara jag som själv tänkte extra på detta :P haha
Blev groggar alá aqua för min del.
Men jag kommer verkligen försöka undvika situationer med alkohol, för det va jobbigt.
+ man vill ju det ska vara vår lilla hemligthet fram tills.
 
Till saken att igår började jag må ILLA, började redan på jobb sen har det kommit från o till hela dagen. Det fortsätter även idag, huh..
Första jag även brukar göra är ju o dricka kaffe, o man längtar för det är som godast på morgonen.
Idag har jag inte druckit kaffe hittills o jag känner verkligen inget sug efter det heller, känner mig t.o.m lite illamående när jag tänker på det.
 
Idag känner jag mig gravid, idag är en sån dag när jag inte ens tvekar.
MEEEEN vi kommer inget få veta på ytterligare 5 dagar om jag nu kan hålla mig :P haha
 
Enligt test kan många se redan imorron om de lyckats. Men nog bäst o avvakta.
 
Kan det ha tagit sig tro?? :D ohh jag hoppas verkligen så. ♥

Åhh sucka

Idag känns det som om jag har känslan av att det inte blivit något :(

Oron

Idag har jag faktiskt skvätt en tår eller två.
Känner sån enorm längtan och är fruktansvärt otålig.
 
Jag tycker mig inte känna något. Men Niclas säger att han märker. Han tippasr lite på tå säger han för jag har så kortstubin o är så känslig. Och ja när han säger det så känner jag själv det ju. Gråter verkligen oftare, brukar ju inte direkt gråta, inte såhär iallafall. Sen måste jag erkänna att jag känner mig lättirreterad, ofta på Nic men faktiskt har jag även blivit arg på jobb, så arg så att det kommer tårar o jag inte kan kontrollera det. Som tur e så har ju ingen sett detta.
Men men detta är ju bara humöret o det känns som att det kan ju egentligen bero på att man försöker vill längtar stressad m.m, att jag bara är inne i detta nu. Har ju trots allt gått ett par månader nu.
 
När vi började försöka va jag ju ortoligt naiv om detta med o skaffa barn, ja herreguh jag visste ju typ ingenting mer än blommor o bi haha...
 
 
Har under denna tiden lärt mig massor både om babyverkstaden men framförallt om mig själv.
 
Tror oxå att denna resan gör att jag kommer uppskatta det hela mer samt älskar lite hårdare. Så känns det.
Just nu är jag sååå otålig på BIM, står knappt ut.
 
Molvärken fortsätter, men är så osäker på den oxå, för jag hade ju molvärk redan innan ÄL som gjorde mig så förvirrad.
 
Vi får se.
 
BIM - 8 idag...

Så imorron är det bara en vecka kvar till test dagen.
Hoppas ju såklart på att det tagit sig en välmående liten krux så man får ett fint o starkt plus. Och då hoppas jag även att jag får lite mer symtom att gå på.
Just det lite illamående kan jag nog säga mig känna, men herreguh det kan ju vara stressen det med...
 
haha japps man blir lite tokig av att skapa barn, koko koko

Humöret

Har förresten haft lite problem med mitt humör, mot niclas då ju :P
Blev så sur igår för att han höll om mig på fel sätt haha... knasigt. Men massa sånt trams o ja, jag e nog en dryg jävel just nu :P
+ igår grät jag till en riktigt kass film, hmm suspekt...
Kan det va det vi hoppas på???
 
 
Som jag längtar efter en mage. Kul bild hihi tänk om man kommer kunna fånga ett sånt moment :P häftigt

ÄL + 4

Förhoppningsvis händer det massor inne i min kropp nu. Förhoppningsvis håller du på att bildas.
Förhoppningsvis är det vår tur nu och snart ska vi får träffas.
Ganska galet o tänka att nu kanske vår bebis håller på o börja utvecklas. Och om nio månader ska vi då får se vad det blivit. hihi.. Roligt att leka med tanken.
 
Jag känner inget egentligen. Jag tycker mig känna men haha men känner ju efter som aldrig förr.
Tycker att det drar nere i livmodern, men det kan jag inte gå efter. Vi får helt enkelt vänta och se :)
 
Idag hoppas jag på att ägget har bäddat in sig och att hcg hormonet börjar kicka igång.
Ägget brukar vandra på 3-5 dagar och sedan gosa in sig. Så ja det är ju omkring nu :)
Hoppas så att vi lyckas nu.
 
Blir orolig att någon kan läsa denna bloggen :/ Vill ju inte detta ska komma ut nu, bara ett fåtal som vet.
Hade sex sidvisningar på denna bloggen den 5 okt. Men den är ju lösen skyddad från början, hmm kanske är det själva blogg administratören som smyger runt o snokar.
Hoppas det, för denna sidan kommer vara hemlig tills vi har ett pyre som är minst 12 veckor samt att vi har fått vårt UL. Det är ett tag tills dess. Men jag skriver redan nu för att kunna komma ihåg allt från vår fantastiska resa.
 
 

Väntan till BIM

Igår hade vi ÄL så då är det bara till att börja räkna ner mot test dagen.
 
ÄL på dag 17
 
Den 18 okt har vi BIM och då hoppas vi på ett plus. Ett friskt o fin embryo som kan stanna hos oss.

Vi är så redo.
 
Vi har nu kommit till vecka tre, då vi hoppas att DNA matchningen blir perfekt ägget kommer till ro o förståss att någon simmare har hittat hem.
 
 

Då börjar vi

Här kommer jag skriva om vår resa till att få vår egen liten.
 
22 Juni slutade vi att skydda oss.
 
 
 
Väntan är lång, vi har hunnit gå igenom mycket.
Längtar så vi spricker.
Hoppas du är redo att komma snart älskling, för vi saknar o längtar efter dig så mycket /Mamma och Pappa

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

Baby har anlänt och en till påväg

Försöker njuta av varje sekund

RSS 2.0