Kvällstankar

Har sedan ett par dagar tillbaka haft lite panik och ångest över vad vi gett oss in i. Ett till liv liksom. Hur ska vi hinna hur ska vi orka? Vill inte vara en stressad mamma som inte kan njuta av nuet. Matheo är inne i sin första trots och det kräver ju sitt och ja man vill lite slita sitt hår. Tanken kommer upp om att tänk om bebis blir en riktig tuttlisa och vill vara där hur mycket som helst, hur löser man det? Hur fördelar man tiden? Hur kommer M egentligen känna? Hur kommer mitt och Niclas liv förändras? Vårt förhållande? 
Ja mycket har snurrat i mitt huvud men mest detta om att jag inte kommer orka, tänk o missa alla fina stunder bara för att man är så trött. Myset leken bokläsning händelser orden ja nu vet kärleken.

Vad jag förstått är det hyfsat vanliga tankar 
Och just nu ikväll ligger jag här och känner sådan enorm lycka över det lilla mirakel vi väntar. Vår dotter. Vill bara skrika ut hur jädra fint mitt liv är, hur underbart det ska få bli o bli mamma till en till och all tacksamhet man känner.
Ikväll känns allt bra igen, jag känner ett lugn och allt kommer bli bra. 




Rul <3

Vi började med en sjuk liten pojke, vilket innebar att Niclas fick stanna hemma och jag gick på ul ensam. Va faktiskt lite ledsamt o köra dit på egen hand. Jag satt där i väntrummet, inte riktugt fattat varför jag är här. Asså ja jag har fortfarande svårt o greppa att jag ens är gravid.
Hon öppnar dörren tittar på mig o tittar sig omkring o frågar väntar vi på någon eller ska vi börja? Direkt märker jag att det är en underbar kvinna och vi får fint samtal.
Ja då sätter vi igång. Där ligger du, vårt nästa lilla underverk. Med händerna gnuggandes mot dit ansikte.
 Vi går noggrant igenom alla dina delar, mäter mäter o mäter. 
Du ligger inte still en sekund, riktugt häftigt o få se dina rörelser, armarna vevar o hela kroppen slänger sig. MEN dina ben kniper du igen.
Jag o pappa hade kommit överens om att bm skulle skriva ner könet på en lapp så vi kunde veta tillsammans, efter 30 min med bestämt ihop stängda ben säger hon att det blir nog ingen lapp, jösses tänk o inte få veta tänkte jag.
Hon fortsätter mäta lite o säger att min moderkaka (tror jag d va) ligger väldigt långt ner, så hon kallar in ännu en bm som får kolla om hon tycker det bör kollas upp senare. 
Man säger att den klarar sig ( gör mig dock nervös)
Iallafall fortsätter denna bm o även hon försöker se vad du gömmer med dina beb. Hon lyckas få till en vinkel flera gånger och de kommer överens om att det är samma som hennes andra barn. De fick nu en helt okej bild :)

Får de två bilder jag vill ha utskrivna



Åker till Apoteket o handlar lite till lilleman, åker även o handlar lite frukt o så. Skyndar mig allt hag kan.
Den handskrivna lilla lappen ligger försluten med en tejpbit i min plånbok.
När jag kommer hem sitter dem o äter. 
När de ätit färdig så kan vi inte hålla oss längre. Springer in i köket o drar upp lappen.
Sprättar upp med en kniv och Niclas öppnar 


Känns ju jättekonstigt att man faktiskt ska få en dotter :) 
Och tanken av att tindra får det som hon så länge önskat även om hon såklart älskar sin bror med hela sitt hjärta så är det ju något speciellt med en lillasyster o små klänningar. :)


Rörelsen är tydlig

För två dagar sedan, v 17+4 så satt jag på bussen in mot jobb, kommer på att jag glömde matlådan jag stått o lagat för att verkligen få med mig lagad mat. Lutar mig lite surt till aka och vips så kände jag en tydlig rörelse.
Lite som en bubbla som sprack.
Sen redan igår har de blivit tydligare. Inte små snabba som M utan mer långa tryck utåt. Niclas tror han kände igår, och det sa ha. Precis när även jag kände. Så det gick från noll till pangboom. 
Finns ju inget mysigare. Åhh vad jag njuter


Imorgon är det dax

Då var dagen imorgon här :) ihhh

Massor med tankar och förväntningar. Då otroligt spännande. 
Imorgon blir det lätt lite babyshopping ;)

Hände lite tråkigt innan idag som gjorde mig deppig och inte alls beredd, men det verkar inte vara någon fara och allt kommer troligen vara okej och det blir som vi tänkt oss.

Detta är något av det häftigaste som finns, få se hur det verkligen finns något i min mage, en liten människa liksom. Som ligger där o växer o rör sig och gör sig redo att bli en helt egen liten person. Med sitt alldeles unika utseende.
Det ska vi få se, man kan gå in genom magen och få någon typ av bild och massor med information. 
Mäktigt verkligen.

Hur ska jag kunna sova?? Tack gode dör en hyfsat tidig tid :)


Fick en så vacker Bola av Cati, hon gav mig en liknande med Matheo men då va det med stenarna försvåra månader, nu är det med dec och mars sten med lite annorlunda , förbättrat utseende. Älskar mitt gravidsmycke.
Blir att köpa en fin ram så jag kan rama in mina fina smycke sen.

Hjärtklappning

Idag har varit en sån dag när jag får hjärtklappning för minsta lilla och blir andfådd. Halledar. Känns riktugt obehagligt, hade det bara ett fåtal gånger med M o denna gången kan jag inte ens räkna hur många gånger det hänt på en dag. 
Ska snart till bm på kontroll men tror ni jag bör tänka på något eller det är vanligt och pga den ökade blodmängden?

Nyfiken

Så jag spricker!!
Noelle eller en Million?
Pojke eller Flicka?

Jag kan knappt tänka på annat än att få se vår minsting på fredag, upptar alla mina tankar.
Få se den lilla näsan i profil, få bilder att studera om o om igen o förälska sig ännu mer. Kanske vi kan få fånga vår bebis in action, Matheo va såååå trött alla sina ul, gick inte o väcka honom, vore skoj o få se. 
Längtar så jag spricker. 5 dagar :D går nog snabbt. 

Heja heja! 




Vecka 18

Ett par dagar för sent meeeen så kan det bli. 


Jippie Yey, magen börjar komma, även om den syns betydligt mer på kvällen och med kläder på :)

I graviditetsvecka 18 griper barnet, sparkar och suger. Kanske viftar det också lite med tårna. De tränar på sina reflexer på så sätt. De blivande tänderna bildas nu bakom knopparna som redan utvecklats för mjölktänderna.

Om du inte redan varit på ultraljudsundersökning, blir du antagligen erbjuden detta denna, eller nästa vecka. Det är en alldeles speciell upplevelse. Om den blivande pappan följer med till undersökningen, kan detta bli hans första "möte" med sitt barn, och många män upplever att det först nu verkligen går upp för dem vad som håller på att hända. Ultraljudsundersökningen utförs av läkare eller barnmorska med särskild utbildning.

En geléaktig massa smörjs ut på magen och ultraljudshuvudet förs långsamt över magen och du kan se fostret på en skärm.
Undersökningen gör inte ont och anses vara helt riskfri.

Målet med undersökningen är:

1) att fastställa tid för förlossning
2) att se om du har flera foster
3) att se hur moderkakan är placerad i livmodern
4) att se att allt är som det ska med fostret
Läs mer på våra temasidor om ultraljud



Gjorde bikarbonattestet, det pls lite grann av blandningen vilket tyder på en liten pojke :) ska bli skoj o se om det stämmer. 

På fredag är det äntligen dax att få ta en titt och njuta av bara den. Åh va jag ska mysa, hoppas vi får en go barnmorska.

Jag har klippt av håret, känns förjävla gött. Mitt hår är denna gången sååå torrt och slitet, tunt och strävt. Nä ingen bra kvalite alls, tänk så olika det kan vara.
Nathalie skickade dagen innan om jag var redo för en förändring, och ja det va jag faktiskt, kör så det ryker.


Känns så konstigt men jag trivs väldigt bra. Kan fortfarande göra en pytte tofs om jag vill :)


Liten skrutt som börjar bli stor 


Min underbara bästa fantastiska son


Tittar så mycket på bebis bilderna nu och kan inte förstå vi snart har en så liten i vår famn igen

Vecka 17

Tjohooo, 14 dagar kvar tills vi får se skrutt.
Vecka 17 och du börjar bli stooor :D


Kan inte förstå vi kommit såhär långt redan. 
Jag mår fortfarande kanon, får en hel del hjärtklappning och blir andfådd. Försvinner snabbt.
Börjar få huvudvärk på mogonarna, får se hur järnvärdet ligger till nästa gång hos bm.

En hel del har gissat på vad de tror gömmer sig, de flesta tror flicka. 

Jag har nog inte kännt rörelser ännu, va nog bara bubblig i magen då när jag trodde jag gjorde det. Eller så har ju, känns ju något lite smått då o då, men vad vet jag.

Har blivit så sugen på äpple o aromatkrydda, tänker på det flera gånger om dagen, och ja äter det när jag får chansen :) hade detta med M också. Annars är jag nog inte direkt sådär sugen på något

Under de kommande veckorna kommer du för första gången att känna att fostret rör sig. Hur upplever du det? Till att börja med undrar du säkert - "Var det...". Rörelsen är som lätta fjärilsvingslag inne i din mage, och inte lätt att känna. Som en såpbubbla som spricker? När du känner det flera gånger kommer du att vara säker.

Du känner dig kanske täppt i näsan, graviditetshormonerna påverkar slemhinnor lite så att de svullnar upp. Du kan använda lite saltvattenspray (finns på apoteket), vanlig nässpray ska gravida helst undvika.


Beställa vagn

IHHHHH vad jag längtar! Vi har bestämt oss för att det blir en bugaboo donkey duo.
Har nu mailat ett flertal leverantörer för en offert samt börjat kolla skillnader på o köpa en beganad. Skit svårt val. Jag menar en ny är en ny, men en begagnad får man ett par tusenlappar billigare.
 
 
Den är så läcker och jag vill bara få hem den :)
 
Sen blir det till o sälja den andra pärlan, som jag förövigt är hur nöjd som helst med. <3

Vecka 16



Wow känner jag :)
Har börjat ta emot gissningar på vad man tror bor inne i magen. Har en lista från M så vore ju skoj o ha en även denna gång.

Min känslan säger just nu hanska starkt en flicka, är lite smått nervös inför rul. Längtar dock ihjäl mig så mycket.

Lemmar och leder har nu fullständigt bildats hos fostret. Musklerna blir allt starkare. Rörelserna mer aktiva. Ögonbryn och ögonfransar växer fram. Kroppen täcks av ett tunt fjunlager. Ögonen är känsliga för ljus.

Barnet reagerar på ljud. Det tycker om att du sjunger för det. 

Din mage är troligen en populär attraktion i din omgivning. Tänk på att det är du som bestämmer om någon får känna på din mage eller inte. Många kvinnor berättar att de upplever det som obehagligt att bekanta och obekanta människor ska röra magen. 

Ditt hjärta har ökat sin kapacitet och några kan uppleva lite hjärtklappning. Detta är inte farligt. Muskler och senor blir slappare. En del kan uppleva obehag med bäckenlossning. 

Fostervattnet i din kropp byts ut helt och hållet under 3 timmar.


Kan inte förstå hyr stor vår minsting faktiskt har hunnit bli där inne. Visade en bild i verklig storlek o satte mot magen o visade Niclas. Han blev ordentligt chokadöver hur stor mini är nu :D om jag tycker det hår snabbt hänger nog inte han med alls haha


Mår super:) idag vaknade jag trött dock så kanske snart dax o börja med järntabletterna. Avvaktar lite. 

Baby har anlänt och en till påväg

Försöker njuta av varje sekund

RSS 2.0