Simmat

Idag simmade vi tillsammans :D
Jag köpte klippkort och har bestämmt att 30 kortet ska vara slut innan bebis kommer ut.
Jag känner mig helnöjd med dagens insats. 1000 m simmade jag, låter kanske inte mycket, och ja det gick riktigt långsamt. Men betydligt bättre än vad jag trott. Jag har knappt rört mig något sen vi började försöka. Någon enstaka promenad har det blivit men det är allt.
Nu ska jag ju opereras imorron, men hoppas på att kunna simma igen om 2-3 veckor.
 
Mysigt och göra det tillsammans med älskling oxå, som förövrigt är ett vattendjur. Han har varit simmare sen barnsben så kan ju inte ens räkna hur ofta han simmade om mig haha :P
Han hoppas på att lillen ska bli intressrad av att simma, vi får väl se.
 
Wish me luck för imorron, jag är nervöööös...
OP kl 7.15
 
bra tid då jag inte får äta eller dricka innan, bra för en gravid kvinna :P
efter op kommer Emsan o Jolie o hämtar mig, fina som hjälper mig.
Sen ska jag äntligen få gosa med bästis och guddottern, det var bannemej aldelles förlängesen.
Lilltösen växer för snabbt!
Sen när Niclas slutat kommer han upp en stund sen åker vi nog hem o tar en lugn fredagskväll med film.
Tänkte även köpa knoppar på ILVA med oss hem så vi kan bli färdiga med hans byrå o jag kan Boa den sådär 111tusen gånger... :P

Namn?

 
 
Här hemma går detta ämnet hett!
 
Jag verkligen älskar o prata namn o drömma om vad vi kommer kalla vår grabb.
 
Jag har kommit med många förslag, Ncilas har ratat de flesta :P haha
Men vi har några få som vi är helt överens om.

Faktiskt var vi helt klara på en Vincent redan innan vi lyckades bli gravida.

Men sedan dess har mycket hänt och båda tycker väl det har kommit lite många Vincent bland folk man känner. Så därför började vi tänka på något annat.
 
Efter vårt RUL när vi kom ut så sa vi båda, det där var en liten -------
Vi tittar nöjt och belåtet och klappar på magen, vår fine lille skatt.
 
Så nu kallar vi faktiskt honom för detta namn. Även familjen och vänner har börjat kalla honom detta.
Inget är såklart skrivet i sten men för just nu så är han vår lille
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredagsmyset

Igår hade vi fredgas mys, trots onsdag :D
Jag är ledig idag och sen på fredag ska jag in på operation av min handled.
 

Vad är ett ganglion?

Ett ganglion är en rundad utbuktning i anslutning till en led eller en sena. Gangliet är som en liten ballong fylld med ledvätska.Utbuktningen utgörs av en bråckbildning på ledkapseln eller glidytehinnan runt en sena. Gangliet kan vara mjukt eller hårt beroende på hur fyllt det är med ledvätska. Ibland kan ett ganglion förorsaka lokal ömhet. Ganglion på ovansidan av fingret över den yttersta leden kallas även för mukös cysta.

Vad är orsaken?

Leder och senor "smörjs" av en speciell gelatinös vätska (ledvätska) inuti ledkapseln eller senskidan. Ibland ökar produktionen av ledvätska i en led eller inuti en senskida. Detta kan vara förorsakat av förändringar i leden (arthros), inflammation, (arthrit), skada, överbelastning eller annan orsak. P.g.a det ökade trycket i leden, eller senskidan så läcker ledvätskan ut genom kapseln eller senskidan och det bildas en liten blåsa – bråcksäck fylld med ledvätska. Då ledvätskan innehåller speciella äggviteämnen som gör att den är trögflytande kan kroppen inte suga upp ledvätskan som läckt ut, utan endast vattnet i ledvätskan och detta medför att ledvätskan blir än mer trögflytande - nästan som gelé. Ganglier kan sitta i höjd med handleden på handryggen,i höjd med handleden i handflatan, i handflatan över böjsenorna till fingrar och tumme eller över den yttersta leden på handens ovansida.

Vilka drabbas?

Alla kan drabbas. Ganglier på handryggen är vanligast hos för övrigt friska yngre kvinnor (ofta idrottsligt aktiva). Mukösa cystor på fingrarna är vanligare hos äldre patienter med arthros i smålederna.

Vad kan patienten göra?

Avvakta, ganglion är ingenting farlig, ibland försvinner det av sig självt. Åkomman kan ibland framkallas av tillfällig överansträngning. I dessa fall kan det löna sig med vila varvid gangliet kan försvinna spontant. Undvik att sticka hål på gangliet med nål eller dylikt då detta kan leda till fula infektioner.

Vad kan sjukgymnasten eller arbetsterapeuten göra?

Ofta kan ett avlastande stöd vara till hjälp och gangliet kan försvinna spontant.

Vad kan en specialist göra?

Om konservativ behandling inte fått gangliet att försvinna rekommenderas kirurgi. Ingreppet sker oftast i lokalbedövning och i blodtomt fält, vilket innebär att man lindar armen och pressar upp blodet mot överarmen och därefter pumpar upp en blodtrycksmanschett på överarmen som stasar av blodflödet under ingreppet. Blodtrycksmanschetten kan upplevas som besvärande, men ingreppet tar som regel endast ca 30 minuter. Man löser gangliet från kringliggande vävnad och lyfter bort det medtagande den tunna förbindelsegången mellan gangliet och leden. Operationen sker i s.k. dagkirurgi. Om det rör sig om ett handleds-ganglion får man ibland en av gipsskena över handleden under några veckor efter operationen för att avlasta leden. Stygnen kan tas efter ca 2 veckor. Dagarna efter ingreppet bör man hålla handen i högläge för att minska risken för svullnad. Sjukskrivning 1-6 veckor beroende på arbete och typ av ganglion

 


Tillbaka till Fredagsmyset - ;) poppade popcorn jag krängde granatäpple sen slö kollade vi på en film.
Jag märker tydligt att lillen är vaken så jag lägger handen på magen, långt nere röjer han som vanlligt. Han ger mig 2 ordentliga sparkar :D Lyckan är total.

Nic får känna o då slutyar han, vi skumpar magen lite o vips så är han igång igen och Niclas njuter. Härligt när även han får känna.

Optimalt fredagsmys ♥

 

Sen hoppar vi lite till op, jag är nervös ja. Nästan aldrig varit på ett sjukhus. Lite läskigt jag ska vara vaken och känna hur de drar o håller på. urk.

Men ska bli riktigt skönt o få det gjort. Hoppas vekrligen det funkar, att smärtan försvinner och håller sig väck.

Mammabyxor

Beställde igårkväll mammabyxor på Mammashop.se
Idag ringde hon upp mig o sa dem va slut men kommer inom 1-2 veckor. Jag tyckte detta var riktigt fin service, hon frågade även om jag ville behålla beställningen eller inte. Jag behåller beställningen. Slipper jag gå o undra och bli irreterad över var dem är.
Nu vet jag :P Blir till o gå med uppknäppta byxor på jobb i någon vecka till.
 
 
 

Jämföra magen

 
Syns mer än jag trodde faktiskt!! :D

Mage v20

 
Då har vi kommit till vecka 20 :)
wow denna magen säger allt nu, Lillkillen växer jajamensann
 
Idag på jobb fick jag gå med uppknäppt byxor, tur man har mamma skjorta som döljer det. Men nu sitter även jobb brallorna för tajt.
 
Tycker han är lite snål med rörelser men men :P dem kommer väl.
 
Annars mår jag bra. Snart dax och träffa BM, längtar, då ska vi få höra hans hjärtljud för första gången.
Kommer även få min moderskaps intyg som ska in till fsk. Dax och ta tag i gravidpenningen (havandeskapspening)
 
Har hittat en bra hemsida som jag lätt kommer beställa hem grejjer från.
www.amazon.co.uk
många saker som är halvapriset, och beställer man över 40 pund kostar frakten inget.
tips tips!!
 
Jag kan inte sluta handla till honom, jag mår så galet bra av att handla till honom, riktiga lyckorus och jag tror det är för att det äntligen är min tur o få gå på babyavdelningen på riktigt, allt blir så verkligt. Sen går jag här hemma o matchar hans kläder och viker dem 100 gånger haha.
Sen får folk säga vad dem vill, vissa tycks ha lite problem med att man handlar och tycker det är för tidigt. well well, alla får göra på sitt vis.
 
Jag är fortfarande ständigt täppt i näsan, lever med min bästa vän nässprayen vid min sida.
 
 

Vecka 20

Vikt: 250 g
CRL: 15 cm
Full längd: 21,5 cm
 

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 17 veckor gammalt. Ett fettlager börjar bildas under fostrets hud som ska hjälpa det bibehålla rätt kroppstemperatur efter födseln. Tunt hår täcker nu hela kroppen.

Flickor utvecklar äggceller, flera miljoner. Till skillnad från sperma utvecklas alla ägg före födelsen, och även om det finns miljontals när fostret är i livmodern så försvinner många vid födseln. Testiklarna utvecklas under fostertiden I pojkfostrets kropp, men letar sig ner i pungen först närmare förlossningen.

 
 
Till föräldrarna:
Snart halvvägs! Hur mår ni? Den bästa rekommendationen för en bra graviditet är egentligen inte annorlunda än den för ett välmående liv rent generellt: att inte stressa, äta en bra kost och utöva regelbunden motion. Det sistnämnda kan handla om promenader i lugn takt, simning eller annat som känns bra.
 
Blivande föräldrar blir bombarderade med reklam och känslan blir lätt att man måste skaffa jättemycket prylar. Barnvagnsparken är en djungel och detsamma gäller för bilbarnsäten osv. Och visst behöver man en del, men den första tiden handlar trots allt om en varm filt, blöjor och närhet. Och är det någon gång det är lätt att handla second hand så är det nu - andrahandsmarkanden för barnprylar är enorm. Lycka till med shoppandet!
 
Uke20.jpg

Jobba i stan

Jobbade idag, så skönt o komma ut :D Även fast nu blir jag hemma ett tag till men är iallafall inte instängd.
 
Jag jobbade som reserv idag, mellan 6-13
Vilket innebär att jag befinner mig på centralstationen o hjälper till samt har telefonen när för att vara redo att åka ut om någon exempelvis skulle bli hastigt sjuk.
 
När man befinner sig i malmö såhär så måste man ju gå lite i affärer. Skulle köpa Mammabyxor jag kan jobba i. Meeen inte i närheten av så kul som att handla till lillen..
 
 
Ett måste i en grabbs garderob :P
 
Lite annat smått o gott fick han :) Gaaaadh det är ju verkligen så kul :)
 
 
Har hört mycket om detta att man boar när man är gravid. Tror faktiskt detta har börjat för mig.
Riktigt mysigt och jag älskar att boa!
 
Knopparna vi ville ha till byrån va slut på lagert o skulle inte helt säkert komma tillbaka, men kanske till våren :( Inte så kul så nu e jag ute på knopp jakt igen :P
 
Fick liv i Orkideen efter ett dödsläge på flera flera månader ca 8 kanske.
Känner mig stolt till tusen :D
Snacka om tålamod! :P
 
 
 
 

Nic ska få en son

Niclas kollegor gratulerade honom till en son såhär!!! :)

Daddy Nic

Förtrollad

Min unge har totalt förtrollat mig. Jag kan inte sluta titta på honom. Titta på hans näsa, titta på hans läppar ja precis allt.
 
Man försöker få en bild av hur hans kommer se ut. Vem han kommer likna.
Vems näsa är det han har? Men det går inte :)
 
Jag verkligen Älskar dig
 
Hur kan man känna så mycket för någon man aldrig träffat? ja ni förstår kanske hur jag menar. Känslorna väller över o dem är så mäktiga.
 
Och sen min Niclas! Känslorna för honom märker jag ändras oxå. Jag känner mig mer som ett med honom, känns som om jag är honom evigt tacksam för det han har skapat tillsammans med mig. Han är verkligen den jag vill leva mitt liv med o dela allt jag har med honom. Han gör mig hel!
 

Vi tog oss frihet

Att bege oss ut och handla :)
 
 En matstol!
http://www.babyringen.se/produkter/atamata/matstolar/basson-matstol-by-nani/
 
Inte för detta är i akut behov men min guddotter har önskat att vi ksulle köpa en sånhär så hon kan komma hem hit o äta med oss andra :) Sen behöver ju vi faktiskt en i framtiden.
Sen köpte vi till ett bord så att han kan äta från stolen själv sen så småningom. Jadå vi är förberedda :P haha
 
 
 
JÄRA Skärm IKEA Skärm av textil; ger ett mjukt och dekorativt ljus.
Till vårt sovrum har vi nu ätnligen fått skärmar på våra lampfötter :D
 
IKEA 365+ LUNTA Bordslampa IKEA Dimbar; anpassa ljustyrka efter behov. Spritt ljus; ger allmänbelysning.
 
Till stora rummet så vi har lite mysig belysnning på kvällarna och slipper tända de stora starka lamporna!
Höjd 82 cm, så den är stor o fin i vårt storarum :)
 
Sen fick vi köpt lite till byrån som ska piffa upp den så den inte bara är helt vit :D Men det får ni se sen när vi är klara med den!
Nu måste jag lämna datarummet för Nic har börjat måla o det är inte bra för bebben
 
 
Mycket bra dag :D
 
Säng har vi bestämmt oss för men inte handlat ;)
 

Pappa fick sig

En kick igår!
Det va bra drag i den sparken för jag kände den tydligt och sen kände ju Nic den! :D
wohooo
Nu ska bara stora syster känna, men det får vi vänta med tills han sparkar så hela magen rör på sig.
 
Tindra är jätte glad för hon ska få en lillebror, så mysigt o höra henne prata. Hon längtar efter honom o vill han ska komma nu. Hon frågar mig ofta vad han gör o så.
Varje gång jag springer på toa har hon fått för sig att det är för att bebis kissar, hon säger - Har han kissat i hålet  nu igen?
haha det är hon själv som tolkat det så, tror jag sagt att man är extra kissig för bebis i magen tar plats, o sen läste vi ju i en app för någon vecka sen att han börjar svälja fostervatten o där med måste han ju kissa...
Så hon har klippt ihop det på det viset.
Hon klappar ofta på magen och lägger gärna huvudet för o lyssna om han skrattar. :)
 
Igår tog jag o Niclas tag i ett projekt till lillens rum! Kommer bli sååå bra.
Min gamla svart byrå målas om. Från början har denna varit svart, glömde ta en före bild men ska nog hitta en bild på den nånstanns.
Idag ska vi iallafall måla luckorna, sen ska vi köpa nya handtag samt jag ska gör något litet extra på den. Jätte kul med eget projekt men oj va slitsamt :P
 
Längtar så tills jag börjat handla till rummet o allt annat för den delen, igår kunde jag inte finna ro i kroppen när jag skulle sova för jag bara tänkte på hur jag ville ha det o vad jag vill handla.
Tror jag kommer vara klar med hans saker ganska så tidigt, för jag kan verkligenm inte hålla mig :D
 

Me to

 
Inte den bästa bilden men vill även meddela att även jag fått något till min garderob ;)
Hade endast ett par byxor jag kunde använda förutom mjukis o leggings.
Köpte dessa riktigt snygga mamma jeans på h&m
Perfekt nu känner jag mig ju faktiskt snygg o fräsch när jag går ut oxå :D

Till garderoben

Till vår lille tuffing ♥
 
 
 
 

Stor dag igår

25 Januari 2013
 
Som ni vet fick vi se vårt fullt friska fina pojke.
 
Meeeen igår kväll började han o buffa på mig riktigt ordentligt. Flera stycken efter varandra o man kände tydligt han va in action.
Lite häftigt o overkligt att det bara börjar sådär en kväll.
Hur mysigt som helst. Tyvärr lyckades vi inte få in en ordentlig buff till pappa han kände bara något lite men är fortfarande inte helt säker.
 
Inatt är första natten på länge jag sovit riktigt bra!
Jag har drömt så fint, jag har drömt om vår pojke hela natten.
Jag har sovit länge och riktigt gott, inte en enda mardröm.
 
 

Baby Pumpkin

Om vi skulle få en son så vill jag inreda efter temat baby pumpkin, ugglor blått grönt m.m
 
Så hittar ni bra ställen som säljer ut detta, hojta gärna till för det är ganska dyrt!
 
 
 
 
 
 
 
Finns hur mycket som helst ju och det är så himla fint.
På möblerna så ska vi satsa på vitt
 

Vår Son

 
Här är vår fina underbara helt perfekta son. Jag är helt stört förälskad i honom.
Längtar massor nu tills Juni då han kommer tillll oss.
Vi blev flyttade till BF 25 Juni
 
Min livmoder ligger i bakvägg mot ryggen och allt ser bra ut
Vår son är alltså idag 18+2 veckor gammal
Vi fick tydligt se hans hjärta med fyra hjärtkammare
Hjärnan såg fint ut och innehåller såklart allt den ska ;)
näsa läpp o allt såg fint ut
Mätning av bem m.m va bra
vi fick se fem fingrar och tår på båda händer och fötter
 
Han ligger långt nere och där ligger han bekvämt, ville inte direkkt flytta på sig denna gången heller :)
Han låg o klappa på sin lilla kind
 
Efter mycket om o men fick vi fram snoppen :)
Niclas såg den på en gång o bara ler stort o säger till mig, Ser du?
Jag såg inte haha hänger inte alls med i orientering utan måste bli visad.
Efter ett tag visar hon mig o jo visst såg jag då oxå att det stack ut en liten rackare
 
Jag började gråta som ett litet barn, av lycka jag skrattade o grät om vartannat.
 
 
Här har vi hans lille hand :) Vink vink
 
Detta är helt otroligt häftigt, tänk jag ska få en liten son.
Niclas fatta inte haha hans som va så bombis på en dotter, han bara satt o skrattade.
Sen när vi kom ut sa han - Detta blir verkligen något helt nytt, jag kan inte en pojke :P Han är överlycklig för att få en son.
 
Jag bara grät o grät o grät haha kan inte ta bort min fån smile o ja jag bara tårar upp totalt genom o skriva här.
Vi åkte inom Mobilia för o köpa något tufft till honom.
Då när jag stod i kassan o höll hans kläder så började jag gråta igen haha :P
Jag är så glad!
 
Just det när vi körde in till Malmö så sa Niclas - Shit om vi får en son så såg jag honom precis, jag fick en bild framför mig när han sprang och log mot oss, svart hårt o en vilding. Hans utseende och leende påminde om honom själv :)
 
 
Mamma köpte denna tuffa jackan att ha på sommaren
 
 
Pappa köpte denna bodyn i härliga färger
 
 
 
 
 

Nervös

Till tusen! Imorron är dagen är. shit ja nu är den verkligen här.
Vi ska på ultraljud.
 
Detta ul känns som en milstolpe eftersom nu är bebis färdig, nu ska den bara växa o tjocka till sig.
Att få se hur den busar runt inne i magen
H*n ska mätas ordentligt
 
Men även ska vi få se om vi väntar en dotter eller son.
 
Verkligheten i det hela öppnar sig.
 
Jag kan inte sova
Jag kan inte tänka på annat
Jag är lycklig
Jag är rädd
Jag är otålig
Jag är på vippen till lyckotårar konstant bara av tanken på vårt barn
 
Ett rutin ultraljud är verkligen här nu! Vi har kommit så långt, vi har tagit oss till halvvägs.
 
Vi längtar så efter dig lilla gryn!
 
Imorron imorron imorron, det ska väl inte ta så förbaskat lång tid????

Bröst

Jag har de senaste dagarna börjat få lite ont i brösten igen, efter att ha haft en bra tid med fina snygga fylliga boobies. ;D
 
Nu när jag smörjde in mig så tittar jag o ser till min förvåning herreguuh dem är ju helt blåa.
Jag har sedan tidigare ganska ytliga blodkärl, men asså nu skojar vi inte på brösten helt blåa :P
 
Vecka 19
 
Bröstfakta!
 
Brösten börjat förbereda sig för att producera mjölk när barnet är fött. Mjölkkörtlar utvecklas under inverkan av hormoner östrogen och progesteron. Blodkärlen i brösten blir mycket tydliga, och det bruna området kring bröstvårtorna blir större och brunare.
 
Jag har gått upp en stl i bh stl. Mina vanliga är på tok för små.
 
Jaja haha kanske ingen info alla vill ta del av, men kan va kul för mig o ha sådan info i framtiden o kanske till nästa kid så man kan jäfmöra ;)
 
 

Mage v19

 
Nu är vi inne i vecka 19 alltså. Shises. Snart halvvägs ju.
Samt vi är inne i den veckan som vi förmodligen får veta om vi får en dotter eller son i Juni :)
 
Jag mår fortfarande toppen :) Tror jag är extremt bortskämd egentligen, kan verka otacksamt när jag sitter o beklagar över att jag inget känner. Men vi vill väl alltid ha det som vi inte har o tvärtom.
Min rygg har varit bra i två veckor nu, inga problem alls faktiskt.
Snuvan är densamma o jag fortsätter ta nässpray, koksalt o sånt mög funkar inte för fem öre. Så vi får hoppas min näsa håller så jag slipper problem i framtiden. O att snuvan är väck efter förlossningen.
 
Jag går på toa i kissar typ hundra gånger om dagen, tror jag har en bebis som tycker det är kul o stampa på urinblåsan.  Kommer verkligen sådär akut o ändå har jag nästan nyss varit på toa.
Varje natt får jag gå upp iallafall 1 gång.
 
Jag väger fortfarande samma +-0 ?!
 
Vår bebis är stor som en Mango vid det här laget :) Bebisen har fått hår på huvudet och ögonbryn, naglarna har börjat växa fram (lite läskigt tycker jag, kraffsa runt med naglar :/ )
Fingrarna har ett unikt fingeravtryck :)
 
Jag gråter lite oftare igen, va en paus med gråthormoner där ett tag men nu har jag lätt till tårar igen, flera gånger om dagen kan det vara faktiskt.
 
Allt blir mer o mer verkligt. Jag kan inte ens beskriva hur mycket jag längtar tills Juni!
 

Vecka 19

Vikt: 220 g
CRL: 13,5 cm
Full längd: 18 cm
 

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 16 veckor gammalt. Öronen sticker redan ut lite och ögonen är nu på rätt plats. Slaggprodukter, fostervatten och urinliknande vätska samlas nu i embryots mage. Fingeravtryck, unikt för varje individ, tar nu form.

Blodet cirkulerar i full fart. Navelsträngen växer och blir allt tjockare efterhand som blodflödet ökar. Fostrets immunsystem börjar nu fungera och producerar antikroppar. Nu är fostret så pass stort att det går att känna sparkar och rörelser.

 
 
Till föräldrarna
Efterhand som livmodern växer sträcks huden ut. Ibland blir det bristningar precis under huden. Det ser ut som röda strimmor på magen. Senare bleknar strimmorna och efter förlossningen blir de silvergrå i färgen. Man kan också få strimmor på rumpan och brösten.

Nu väger livmodern cirka 320 gram och moderkakan 170 gram.

Uke19.jpg

 

Tandis

Tandläkare check! Men otroligt nog ska jag dit igen 2 gånger i februari. hua!
 
Två hål lagade idag, Bedövning deluxe i min mun just nu! Riktigt obehagligt.
Tre sprutor fick jag idag :/ urk
1 höger nedre
2 vänster uppe
 
Betyder att jag är bedövad hela näsan ner till hakan
tungspetsen ner till halsen
 
Inte så värst skönt o bara dricka är en projekt, o jag e töööörstig. Jag proppade i mig mat innan så jag inte skulle bli hungrig nu iallafall!
 
Vi har en Magsjuk Tindirs hemma, nu ska vi krypa ner i soffan o mysa till film. Pray for us att ingen annan blir sjuk nu.... gaaah
Har ju så mycket att göra nu med alla besök med bebis samt min Operation.
Allt inom ett par dagar dessutom så jag har inte tid o bli sjuk.
 
Iallafall fick jag även konstaterat att jag slipat ner mina tänder, därav kan det stämma att min huvudvärk kommer från att jag spänner ihop mina käkar.
Bettskena ska göras till mig, så nu blir det besök så jag får en efter mina mått. Hoppas nu detta hjälper hade varit sååååå skönt.
 
 
 

LyxKaffe

 
Igår va vi iväg o storhandlade!
Hade skrivit en meny för hela veckan! Detta blev by the way riktigt bra, vi har väl andrig direkt skrivit en hel lista med maträtter för varje vecka. Kanske är det därför vi aldrig tycker vi har något kul o äta, vi köper samma varje gång.
Denna gången blev riktigt bra.
Igår va det en kycklinggryta med grönsaker
Idag blir det mexicansk köttfärs
 
o.s.v
 
Iallafall, vi har länge velat ha en espresso maskin, o jag har alltid gillat designen på denna dolce gusto.
Igår va det på lager rensning på Ica Maxi för endast 649:- (ord. 1200)
Så vi slog till även om det kändes lite halfonödigt i dagsläget :P haha
Va ju egentligen en micro vi skulle ha och behöver.Men det kommer det oxå.
 
Snart dax för mig o dra till Tandläkaren. :( två sista hålen ska lagas, jag tar dem på samma gång så är min pina över. kommer dock bli bedövad i hela flabben då hålen sitter på varsin sida. Men jag får stå ut i ett par timmar helt enkelt. Sen dröjer det ett år tills jag behöver laga igen.
 
Snart vet vi förhoppningsvis kön på vår plutt, jag längtar, då ska jag handla något jättefint ♥
 
Har de senaste dagarna fått en känsla på en liten flicka?! Hmmm, jag som så länge trott en pojke nu.
 
Har börjat skriva en inköpslista inför Ullared trip. Som jag längtar tills dess o bara få gå lite crasy :D

Orolig för mitt gryn

Sen vi kom hem från Egypten har jag inte kännt en enda rörelse :(
E d normalt med lite uppehåll?
Detta gör att dagarna till Ultraljudet är plågsamma. Vill bara ditt så jag får se så allt e okej.
Fan jag hatar när man hamnar i en sånhär orolig svacka, gör så ont i hjärtat o man kan verkligen inte tänka på något annat.
 
Jag har ju inte direkt några symtom på o vara gravid heller, vilket är jobbigt i dessa lägen. Annars är jag tacksa för att jag mår så bra som jag gör. Men just nu önskar jag mig massa teckan från min lilla älskling...
 
 
 
Lånar Niclas sköna mysbrallor!

Ny inköpta saker

Till Mig!
 
 
 
 
Till Vår Gullunge
 
 
 

NUB testet

Enligt nub teorin kan man redan vid v11-13 se om det är en flicka eller pojke som gömmer sig där inne.
 

What is nub theory?

Between 11-13 weeks, all babies are said to have a 'nub' between their legs, and the angle of the nub will indicate whether it's a boy or girl.

It's said that if the nub is over 30 degrees up, it's a boy - but if it's under that then it's a girl. See our pictures below as an example.
 
 
Nub theory - girl picture
 
Girl nub:The nub isn't pointing up more than 30 degrees - in fact it's almost horizontal
 
 
Nub theory - boy picture
 
Boy nub:The nub is at a much steeper angle upwards, indicating that this baby is a boy.
 
 
 
Här är vår NUB ;)
Enligt nubtestet så ligger där inne en liten flicka!
 
På fredag har vi fått vår kallalse till RUL, hoppas så att liten visar oss tydligt!
Igår när vi kom hem nästan sprang jag till brevlådan för att se när vi fått kallelse. Skönt att det inte ens blev en veckas väntan. Utan på fredag ska vi få se liten igen <3
Längtar kan jag säga att vi gör till tusen!

Vår filur

Har börjat lägga sig högt upp på morgonen! Ibland mitt på dagen oxå, men oftast ser min mage ut såhär på morronen :D
 
 
 
 
Stenhård och helt underbar att klappa på :P
 
 
 
 

Mage v18

 
Jag har börjat känna rörelse varje dag!
Pappa tror sig ha kunnat känna bebis oxå :)
Moster har kännt. ;)
 
Jag har under vår resa drömt om bebis VARJE natt, drömmer i princip bara bebis. Mest bra :D
Man kan verkligen drömma helt galna drömmar.
 
Jag mår förövrigt super duper. Älskar fortfarande att vara gravid :D Kommer lätt göra om detta nångång ;) haha

Vecka 18

Vikt: 180 g
CRL: 12 cm
Full längd: 17 cm
 
Om barnet
I början av denna vecka är fostret 15 veckor gammalt. Nu växer babyn fort och allt mer av brosket förvandlas till ben. En nyfödd baby har 300 ben. Vissa av dessa växer efterhand ihop, som vuxen har man 206 ben.

Fostrets öron sitter nu på rätt ställe och det fina håret täcker fortfarande delar av huden. Håret har inget pigment och är därför alldeles vitt. Anledningen till varför fostret täcks av detta hår är fortfarande inte helt känt, men man tror att det håller en tunt lager vax på plats för att skydda barnets hud. Ibland kan lite rester av detta hår synas på nyfödda, särskilt i hudveck.

 
 
Till föräldrarna
Vid denna tiden kan många kvinnor känna smärta i ljumskarna. Anledningen är oftast att de ligament som förbinder livmodern med bäckenet sträcks ut efterhand som livmodern växer. Ofta känner man smärtan vid snabba rörelser eller när man hostar eller nyser. Att luta sig framåt kan tillfälligt lindra smärtan.

Livmoderns högsta punkt ligger nu två fingrars bredd under naveln.

Uke18.jpg

 

HOME

Nu kommer inläggsbombning :D
 
Vi är hemma och har haft en underbart vecka i Egypten! Hotellet va fantastiskt, vädert var perfekt, Sällskapet var det bästa.
Liten har njutit till tusen. Mycket mycket som händer med vårt lilla hjärta.
Jag känner rörlese varje kväll när jag lägger mig för att sova.
Kände lite extra rörelse när jag va i kalla havet, vid snorklingen va liten med nästan hela tiden :D
 
Känns som att magen har exploderat denna veckan :P Får väl se om jag kan få in en rättvis bild på det, för mina vecko bilder är inte så rättvisa o jag ser nästan samma ut
 
Den 15 Jan, (16+6) Frågade en okänd man om jag var gravid ;) hehe först blev jag lessen för eftersom jag var detta innebar detta att jag inte fick åka vattenrushikanorna i vattenlandet, men efter ett tag blev jag glad :P wohooooo man kan ju se att jag e gravid!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är lite av vår fantastiska semester!

På återseende min fina underbara familj!!!!
 
Jag älskar er!

Bristningar?!

 
Hadr det där sticket från bodyshop, som jag verkligen gillar + det luktar riktigt gott.
Meeen det var svårt o få jämt ut på hela huden.
Så jag gick o köpte en poolja att lättare kunna smörja ut på hela magen rumpan lovehandles och bröst.
Jag anänder även sticket och varierar på kvällarna.
Finns många olika oljor, men tycker de flesta luktar så starkt o inte alls gott. Denna oljan ovanför tycker jag lukta inte så värst mycket och den känns bra på kroppen!
 
 
Sen återstår det o se hur mycket min kropp klarar av :) Hoppas den är tålig. :P
Men annars så lär jag mig o leva med det helt enkelt ;)
With Love from my baby :)

Vaken Bebis

Igår när jag kom till jobb för att sova, så ligger jag i ett litet litet rum utan fönster. Helt mörkt o knäppt tyst!
Jag har inget o göra så jag plumsar ner i sängen direkt.
Så fort jag kommit till ro märker jag shises här händer grejjer nere i magen. Vaken jajamensann.
Jag sätter handen på magen o märker hur lite nästan söker efter handen.
Roligt, va rörelser ett litet tag. Så häftigt. Blir ju definitivt mer o mer än bara ett litet fladder.
 
Så nyfiken på RUL o få se hur stor liten blivit o vad h*n väger m.m. Tillräkligt stor för att mamma ska känna iallafall :D
 
Nu väntar Niclas med spänning på att liten ska bli stark nog så han oxå kan få känna!
 
Magic moment.
 
Imorron åker vi till Egypten, Packning är i princip klar! Bara nececär o så som ska bli klart!
4 imorron bitti kommer taxin!
Väder prognosen visar värme på ungefär 25 grader, perfekt!!!
 
wifi på hotellet så ska verkligen försöka uppdatera här lite :)
 
Trodde kallelsen skulle kommit idag, hoppades massor på det. MEN ICKE! Lite störigt för nu vet jag att jag kommer tänka massor på vilken datum vi fått o hoppas att det passar in i vårt fullspäckade schema.
Däremot kommer vi ha ett fint brev att komma hem till ;)
 
Ha en fantastisk vecka! Varma Kramar från oss :D
 

GranatÄpple

                                
 
 
Tror kanske detta kan ha blivit ett litet sug för mig.
 
Känner verkligen att jag skulle kunna gå till affären enbart för att handla en sån här.
Jag tycker det är asgott o blanda i vanlig Afil, det sura mot det söta.
Eller så sitter jag bara o proppar i mig enbart frukten tills jag får ont på tungan!
 
 
Gott gott gott, o rätt bra sug o det visar sig vara ett sånt :D
 
Idag har jag kännt en hel del buff o blubb i magen, underbart!  ♥
 
 
 

Vårt första

Hämta ut paket :)
 
 
Från apoteksgruppen!
 
Det har legat o väntat på oss ett tag på apoteket, men igår stack Nic o hämtade det och det va ju lite kul för det va ju mer till honom än mig ;)
 
Jag beställde detta direkt när vi passerat vecka 13 (12+0)
Jag kände att jag ville fira, vi hade ännu inte sett vår baby igen på UL, så jag handlade inget,. men detta klickade jag hem :)
Napparna är lite coola, handtaget lyser i mörkret.
Bland alla bad sakerna ligger även en badgris :)
 
0 :- Tack så mycket apoteksgruppen. Detta vu en kul liten grej :D

Alf Leila WaterPark

 
 
 
 
Lite bilder på hur det ser ut dit vi ska åka!
 
Som ni ser kommer nog Tindra ha det ganska bra :P haha
 
Hotellet har bra omdömme
Allinclusive 4 stjärnor
5 Restauranger 9 barer
8 pooler varav 4 är uppvärmada, två barn sektioner
 
Fy Va gött vi ska ha det!
 
 
Johanna
Niclas
Tindra
Elin
Mamma
Fredrik
Camilla
Svärmor
Svärfar
Svägerska
Robin
 
(O lilla vickevire i magen)
 
Vilket toppen gäng :D
 

Mage v17

 
Haha jag gick upp med Niclas imorse :P
 Syns tydligt på bilden att jag inte va helt vaken.
Jag gjorde typ allt blundandes så att jag skulle kunna somna om, en stund till :)
 
Vecka 17 är här.
över 40% har vi passrat
Det mest galna är att vi nu är inne i Graviditetsmånad 5
Shises vad hände där? Jaja men nu e jag väl i femte månaden då. ;)
Min tanke har alltid varit att man ska vara större än vad man är.
 
Älskar fortfarande att vara gravid! Tiden känns som att det går snabbt, väldigt snabbt, men sen tänker man på Juni och det känns som en evighet bort.
 
När jag trycker på magen så känner jag tydligt hur livmodern ligger och var den är. Har kommit högre upp, bara någon cm under naveln.
 
Evig tjattande om mina kilo hit o dit, men mitt + 1 är borta igen :/
Varför?? Frågade BM o hon bara skrattade åt mig o sa jag skulle njuta, som alla andra typ har svarat :P
En fix idee för mig säkert.
Ska inte snacka o önska förmycket, jag spurtar kanske i slutet o avslutar som min mamma på +35. hua, hoppas faktiskt man slipper så mycket uppgång, verkar tungt.
 
 
Nu ska jag verkligen börja plocka fram till resan!!!!

Vecka 17

VECKA 17
 

Vikt: 135
CRL: 11,5 cm
Full längd: 16 cm
 

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 14 veckor gammalt. Den lodräta fåran mellan näsan och överläppen blir synlig denna vecka. Benens tillväxt skyndar ikapp armarna – nu är benen för första gången längre än armarna. Fostret rör sig snabbt och mer kontrollerat än tidigare.

Fostret sväljer fostervatten och kissar ut det igen. En viss mängd slaggprodukter samlas nu i fostrets mage. Nu kan fostret suga, svälja, kissa, röra sig och tränar sig på att andas.

 
 
Till föräldrarna:
Ge mig ett tecken!
Den lycklige har redan känt barnet röra sig i magen, det brukar märkas som en bubblande känsla. Men för det flesta dröjer det ännu några veckor.
 
En del kvinnor kan vid denna tid få ordentligt ont i ljumsken. Det kan skrämma många eftersom smärtan är väldigt intensiv och man kan tro att något är fel.
 
Orsaken är att ligamenten som håller livmodern på plats sträcks ut eftersom livmodern växer. Smärtan kan komma om du reser dig hastigt upp, om du vänder dig snabbt i sängen eller när du är ute och går. Det kan underlätta att böja sig en aning framåt. Lika snabbt som den kom försvinner smärtan.
 
Om du plågas av hård mage är det viktigt med fiberrik kost, rikligt med vatten och motion.
 
Runt denna tid är det också dags för ultraljud. För många, inte minst partnern som inte är gravid, är detta en vändpunkt i graviditeten. Det som tidigare kanske varit abstrakt blir plötsligt väldigt konkret. Det går till så att barnmorskan/sjuksköterskan smörjer en gelé på magen och för en apparat över den, samtidigt tittar ni på en skärm som visar barnet. Syftet är att kontrollera så att fostret ser ut att ha det bra, mäta huvud, ben och armar. De flesta får en utskrift av bilderna.
 
Uke17.jpg

Barnmorskan

Skrev ner alla mina frågor på ett papper, then I was ready to go!
ÄNTLIGEN!
Vår BM är Carina - en rak tydlig men lugn och fin person. Hon vet verkligen vad hon gör. Hon hade massor med tålamod o ja vi tre kunde snacka om lite allt möjligt faktiskt.
Inte en enda gång tittade hon på klockan eller fick oss att bli stressade för det drog ut på tiden.
1 tim och 15 min tog vår inskrivning.
All mina värden var perfekta, blodtryck 120/70
blodvärde såsom järn socker o äggvita var som det skulle och inget alls att anmärka :D
urinprovet hmm minns inte vad hon kollade där men det såg oxå bra ut :P haha
 
Jag har anmält mig till lite gravidyoga! Aldrig testat o vet inte alls om det är min grej. Men tänkte kul o testa och dessutom få träffa andra blivande mammor här i Trelleborg.
 
Jag och Niclas kommer ta tag i simmningen tillsammans. Vi kommer ta ett klippkort till att börja med.
 
Jag är jättepeppad för att komma igång igen, idag gick jag t.o.m en promenad o sen gjorde jag rumpövninagar när jag kom hem. Härligt.
 
Vi fick en ny tid som blev den 5 feb, då är det dax att börja mäta väga och lyssna på bebishjärta!! ♥
 
Kommer denna veckan när vi är borta att få kallelsen till UL, så det blir fint att komma hem till det brevet.
Hoppas de har en tid för oss snart efter vi kommit hem :D


Gravidförsäkring är tecknad, Folksam blev det 1050 kr bland de dyraste men skulle något hända hade de även bäst hjälp till oss.

Har även alla andra försäkringarna hos dem.
Känns skönt att vi är försäkrade, har hört så många skräckisar och ja försäkringsbolad är verkligen hårda, så lika bra att ha en från start. Man vet aldrig när olyckan är framme!
 
 
Nu är det dax att fylla i gravidboken - Ny vecka imorron ju :) vecka 17 here we come!
 
 
 
 

Egypten och Sommar

Om 4 dagar åker vi, jiiixe. Jag måste verkligen ta tag i packning. Vilka sommarkläder får jag fortfarande på mig? Som du e så är ju sommarkläder verkligen det lättaste.
 
 
Nya Zeeland
 
 
 
Filippinerna
 
Australien
 
 
Thailand
 
 
Grekland
 
 
Indonesien
 
 
Sommar sol snorkla (får ju tyvärr inte dyka som preggo) mys värme frukt mat vatten slappa skratta
 
Jag älskar och resa. Detta gör mitt liv komplett. Jag hoppas verkligen att jag och Niclas kommer kunna ha möjlighet att alltid komma iväg på något, men även lite större resor med våra barn.
Det är så givande allmänbildande och fantastiskt. Vill verkligen uppleva detta med min familj.
 
Nu när vi ska till Egypten handlar denna resan om att ta hand om varandra, Fira våra mammor, min mamms fyller 50 och det ska firas med bravur ;) ta det lugnt, mysa njuta andas ut återhämta krafterna.
 
Vi har en fantastiskt vecka framför oss.

Hus

Fasiken oxå, VARFÖR GÅR JAG IN O KOLLAR PÅ HUS??????
Vi kan verkligen inte flytta nu, inte ens i närheten av kontantinsatsen ju!
 
Åhhh vad man kan sitta o drömma sig bort, längta efter hus trädgård o pyssel.
Jag älskling o våra barn!
 
Vi har stor lgh o inte alls bråttom, vår dag att leta för hus kommer att komma. Förhoppningsvis inom 5 år :D TACK!
 
Måste dock sluta plåga mig o gå in o kolla husen, haha faller varje gång för nått fint hus o kan inte tänka på annat :(
 
Det vrsta är att man vet att när vi väl har ett hus o kontantinsatsen är inne, då bor man billigare än vi gör nu i vår lgh. Bara den sattans insatsen som krävs.
Tänk o bo i ett fint fräscht renoverat i vår stil HUS billigare än där vi bor nu.
 
*drömmer drömmer drömmer*
 
Natti Natti

Rörelsen är här

Idag kan jag säga rakt ut att jag har kännt bebisen, idag gick det inte o ta miste på :D
Hur kul o mysigt som helst!!

Älskade unge fortsätt rumla runt o busa! I love it!!

15+5 v 16

 

Det kändes som om en liten bubbla i mig sprack :/ haha svårt o förklara :P

Hände nu när jag kom hem igen, Niclas känner efter till tusen men det är omöjligt o känna utifrån. + det är så sällan o inte massa rörelse man känner så det går inte alls o pricka in. Han får nog vänta ett par veckor till.

Vänster sida har fortfarande en massa aktivitet, och det var där jag kände rörelsen, så troligt bis har väl bebis boat in sig på vänster sida.

 

Imorron är det dax för BM :D wihooo äntligen. Hoppas hon är mysig coh trevlig. Hon som ska följa oss nu hela vägen ju! Spännande.

 

Har upptäckt en rolig sak. Att spänna in magen går ju inte alls längre, nästan så jag tycker det är lite retligt och jag fortysätter försöka. Nu ser man ju rolig ut när man spänner in.

 

 
haha hel galet o ja det händer verkligen grejjer i magen, man ser ju tydligt att det har växt uppåt.

Växer ??

Hela dagen från det att jag gick upp 5 imorse o fortfarande nu när jag skriver känner jag massor av denna molvärk.
När jag hostar eller sträcker på mig gör det ont.
Man är hård längst nere i magen där bebis befinner sig och idag kan jag verkligen känna när jag ligger ner hur den har växt uppåt.
Känns jätte mycket på min vänstra sida, även när jag bara ändrar sitt ställning eller så.

Vår inskrivning närmar sig o på tisdag är det ju äntligen dax. Jag längtar nog allra mest till RUL då vi får se den lille krabaten som förhoppningsvis visar oss om det är en flicka eller pojke. Att jag är så nyfiken går knappt en stund utan att jag tänker tanken o undrar.

Igår fick jag niclas brossan o camilla träffa mammas kärlek, riktigt fin kille verkar han va och jag är så glad för min mammas skull, mamma nu är det din tur :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3934644/images/2013/pic_50e9b94bddf2b341f164d1fd.jpg" class="image">

Myslördag

Vi har faktastiskt äntligen en lördag som är vår :) Nu har jag ju bytat jobbhelg så att jag och Niclas kan njuta av den sista tiden för oss själva samt hitta på spontana saker och umgås fritt med vänner och familj.
Niclas får dessutom egenttid med Tindra innan det är dax för honom att dela upp sin tid på två.
 
Idag ska julen ut här hemma och vi ska stor städa, på kvällen ska vi hem till Mamma och äntligen få träffa hennes kille! Ska bli mycket trevligt.
 
Storstäda, fint väder o jag inser åhh jag måste även putsa fönster bläää :/ Nackdelen med att bo vid vattnet.
 
Igår gick vi ut på dejt och va i höllviken på bio.
Jag hade alldeles för ont i ryggen för att kunna njuta av filmen o satt o ändrade ställning var 10 sek för att ryggen värkte.
Så jag vet inte om det var därför eller inte men jag tyckte faktiskt filmen va rätt seg o tråkig, även Niclas tyckte samma. Den som hade fått så bra betyg - Berättelsen om Pi
 
Nu sitter jag o myser i min sköna morgonrock, klickar lite framför datan, klickar på babyavdelningsåklart, lite inne på mamma kläder men det är ju inte i närheten av så kul som baby är.
En god kopp kaffe och solen lyser genom fönstert - jag njuter.
Huvudvärken är dessutom acceptabel - jag behöver änsålänge inte ta tablett, men jag känner hur den ligger o lurar. STAY AWAY!!
 
Detta med Kaffe tycker jag faktiskt är lite jobbigt. Jag har inte alls blivit sådär som tycker det luktar eller smakar äkligt. Nästan svärtom jag tycker doften är underbar o jag kan stå o sniffa ett bra tag.
Jag måste hejda mig varje dag för att inte dricka förmycket.
Jobbigt när man känner man är sugen på kaffe :/
 
 

Angående detta med att det kittlar till lite snabbt i magen - jag känner det fortfarande. Fortfarande svagt men faktiskt lite oftare. Men är ändå så osäker att jag inte vågar skriva ut det är bebis som sparkar o rör på sig.
Kan ju vara tarmar o annat skraffs som lurar.
Men något skummt pågår där inne ;)
 
Snart dax för BM :D :D Äntligen längtar mest till att få tid till RUL :P
Hmm har fått höra att man inte brukar höra hjärtljudet förren senare :/ Jag som hade ställt im mig på o få göra det hos henne nu. Jag hade fått höra om jag varit kvar i Malmö - Kanske de kör annorlunda i Trelle. Vi får se. Allt vi ska göra kommer ju vara som en överasskning. Annars ska jag faktiskt fråga om vi kan få lyssna lite.
 
Ellos Kids Svart/vit Byxa
 
Ellos Kids Svart/vit Body
 
Ellos Collection Denimblå Jeans Loose
 
Detta har jag valt änsålänge, ligger i min varukorg - har dock inte helt bestämmt mig om byxorna, tror inte jag tar dem utan fortsätter min jakt i affären där jag kan hitta ett par som verkligen sitter bra även i rumpan.
Jag älskar stjärnor o stjärn kläder är ett måset. Svart o vitt kan man lätt matcha ihop med både rosa o blått o vi har oss en liten tuffing :D

Att jobba

Det har verkligen sina dagar. Vissa dagar är lätt som en plätt andra är verkligen en utmaning. Man är trött illamående o har huvudvärk. Sen blir det inte bättre av att man inte kan äta regelbundet som man ska vilket kroppen verkligen reagerar på nu.

Min huvudvärk och nästäppa tar verkligen kol på mig just nu. Ska ju till BM snart så hoppas så på att hon kan hjälpa mig.

Idag va en bra dag på jobb, älskar dessa dagarna.

Just nu fasar jag för o lägga mig då jag vet att kag med största sannolikhet vaknar med huvudvärk imorron.

Tandläkare är bokat, kan ju va så att det beror på mina intensiva nätter/drömmar och jag biter ihop.
Eller så är d väl hormonerna.

Mage v16

 
Hur mår jag?
Jag mår helt okej faktiskt! Måste säga att jag känner mig gladare och betydligt mer energi.
Trimester 2 är här :D
 
Händer massor nu
 
Hormonranden blir starkare tycker jag, ska försöka mig på en bild framifrån men det tar vi senare :P
har blivit bredare starkare och lite längre både upp o ner. :)
 
Kärlekshandtagen har blivit större o större och jag tycker mina kvinnliga former är formigare än formigast. Är inte så glad för dem :/
 
Vikten står nu stadigt på +1 kg :D Känns rätt bra faktiskt att jag äntligen lagt på mig lite iallafall, för visst vill man att det ska hända grejjer, o upp ska jag ju :P
 
Kan inte längre ha mina gamla bhar märkte jag idag ;) dem sväller över hehe. Får dra o köpa en till bh känner jag, en lite snyggare haha den jag har nu va akut köp när dem gjorde så galet ont o fanns bara i hudfägad, mindre sexig ju. Dock skön på jobb.
Måste säga att jag tycker jag har riktigt snygga boobies nu :D

Smörjer min mage rygg o rumpa varje dag ett par gånger, vet inte om det funkar men man vill väl göra vad man kan för att minska på stretch märken.
 
Cocoa Butter Moisturising Stick
Använder bland annat denna varje kväll innan läggdax.
Sen däremellan massa vanliga lotion o body butters :)
 

Vecka 16

VECKA 16

Vikt: 100 g
CRL: 10 cm
Full längd: 12 cm
 

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 13 veckor gammalt. Den lilla kroppen växer nu så det knakar. Benen blir längre och skelettet hårdnar. Eftersom musklerna blir allt starkare så är det snart möjligt att känna barnets rörelser. Denna vecka kommer öronen att placeras på sin rätta plats och är nu klart synliga. Fostret börjar se ut som en liten människa, fast väldigt liten. Huden är nästan genomskinlig och man kan tydligt se blodådrorna. Hela kroppen täcks från och med nu till och med födelsen av ett tunt lager hår, kallat lanugo.

 
 
Till föräldrarna
Nu väger livmodern 250 gram och innehåller 2,5 deciliter fostervatten. Toppen av livmodern – fundus – ligger nu cirka 8 centimeter under naveln
 
Uke16.jpg

Gott nytt år

Hoppas ni hade en fin nyår. Det hade vi! Superbra kväll, med underbara vänner, jättegod mat, massa skratt, o såklart raketer o fest.
 
Jag drack massor med bubbel som smakade fantastiskt gott, som läsk ;) hehe Fint glas var ett måste.
 
 
2013 är här och har massor att erbjuda! Jag ser riktigt mycket fram emot detta året.
 
Hälsa familj kärlek vänner LYCKA = 2013
 
Igår kanske jag kände bebis. svårt o förklara med text hur det kändes. Idag tycker jag mig ha kännt lite till men är absolut inte säker. Har ju faktiskt inte den blekaste om hur det kommer kännas, men tror faktiskt det händer nu... Det återstår att se :D
Glad är jag iallafall

Baby har anlänt och en till påväg

Försöker njuta av varje sekund

RSS 2.0