Barnakuten

Igår blev det en tur till barnakuten. :(
Vi tyckte hans slem blev värre och det lät som om han kämpade. Jag grät och kunde inte koncentrera mig så vi bestämde oss för o åka in.
 
Troligtvis har han fått Bronkit
 

Bronkiolit

När de minsta luftrören blir inflammerade kallas det bronkiolit. Det ger samma symtom som luftrörskatarr, men inflammationen omfattar också de finaste luftvägarna längst ut i lungorna och blir därför ofta mer besvärande.

Symtom

Om ett barn som är under två år är förkylt kan det vara obstruktiv bronkit om barnet också har

  • svårt att andas
  • ett visslande ljud vid utandningarna – så kallat astmapip
  • mycket hosta och slem
  • andas tyngre och får indragningar mellan revbenen.

Symtomen märks särskilt tydligt om barnet andas snabbt, är oroligt eller upprört.

 

Vår stackars liten. gör verkligen ont i oss o se honom kämpa såhär.

Hon trodde detta bara var början och att det kanske kan komma att bli värre, oftast som värst runt dag 6 sen blir det bättre. Vi tycker dock att det idag låter som om han fått bättre kontroll på hostan, han blir inte lika ställd med andningen när hosta o slem kommer.

Om det blir värre, vill säga han inte får ordentlig syresättning eller slutar äta så blir han inlagd. Man gör dock inget åt detta, det läker av sig själv. Och även om man blir inlagd för detta så gör man fortfarande inget, man bara hjälper med sondmatning och syresättning.

Men hoppas verkligen inte vi kommer dit utan att han forstätter såhär bra som han gör nu.
Vår lille gos 18 dagar gammal.

 

Han visade verkligen sin arga sida igår, den har vi inte sett innan, han blev så arg när sköterskan stack honom i fingret o sen höll kvar handen på honom.. Vi fick för första gången höra hans lungkapacitet.

 

Han däckade totalt efter detta sen. När vi kom hem så sov vår kille 6 timmar i streck. Kan ju säga att man vaknade upp i panik, för även denna mamman däckade totalt. Så många timmar har vi inte sovit innan. Snacka om chock när man tittade på klockan.

 Vi kommer nu o ta det lugnt till vår liten är frisk igen, så alla besök o så sätts på paus. Vi får ses när han mår prima igen, men det förstår ni säkert allihop. ♥

 

 



Kommentarer
Madde

Awe, stackars liten! Hoppas han blir bättre snabbt.. Använder ni Pampers storlek 2? Isåfall har jag en paket över som vi inte använder som jag kan skicka med Emelie om du vill. Kram

Svar: Ja hoppas det försvinner snart, känns som om det blivit lite sämre här nu ikväll, han hostar så han vaknar o det är inte lätt för honom :( Usch det är verkligen jätte jobbigt o se honom kämpa. Vi blandar lite mellan stl 1 o 2 ;) så visst använder vi tvåan, är inne i en övergång nu :) Så jättegärna får du skicka med det, blöjer går åt ;) Kram
Johanna

2013-06-24 @ 09:43:51
URL: http://www.madeleinereinholdsson.blogg.se
Madeleine

Usch, jag förstår att det är jobbigt, både för er och för honom :-( Hoppas det ger med sig snabbt. Jag lämnar de till Emelie någon dag så får du få dem av henne. Kram

2013-06-25 @ 10:04:01
URL: http://www.madeleinereinholdsson.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Baby har anlänt och en till påväg

Försöker njuta av varje sekund

RSS 2.0