Ammingskursen

Va verkligen toppen och mycket givande. För både mig och Niclas. Båda fick vi bra tips o några aha upplevelser.
Tips o trix.
 
Pappa får ta över vid bra tillfälle som t.ex när ammning precis är klar o bebis ska rapas, då kan pappa ta över. Han ska inte ta när bebis är lessen, oftast vill liten vara hos mamma då o få tryggheten av bröstet o närheten. Om pappa håller när bebis är essen kan detta snabbt bli en dålig grej , och detta med att så fort pappa tar bebis börjar han gråta har startat en trend.
 
Hur bebis visar han e hungrig.
 
Ammning är inte enbart för mat utan kan även vara så att bebis vill suga för att han är rädd, vill ha närhet, eller kanske bara mysa eller så är han helt enkelt hungrig.
 
Förebygga mjölkstockning och vad gör man om det kommer. (värme o massera)
 
Direkt när man fått upp barnet efter födsel är det många som gärna skyndar på ammningsproceduren. Detta ska man hålla hårt på att inte göra. Han kommer börja söka efter bröstet när han är redo, ibalnd direkt ibland flera timmar senare. Man kan be personalen att komma tillbaka o hjälpa när man märker att han är redo, värdefullt tips som vi absolut ska göra.
 
Ge ammning tid, gör det ofta, få igång mjölken o kämpa genom smärtan som ofta uppstår.
 
Tips till pappa hur han kan hjälpa och stötta sin kvinna och barn fick vi.
 
Fick se söt film med massor av söta bebisar, japp nu  är man ju gråtfärdig för man längtar efter sin egen.


Kommentarer
Madeleine

Låter som en bra kurs! Var det som barnmorskan ordnade eller ni bokade privat? Vi ska på föräldrakurs på fredag och hoppas vi får bra info där :-) Kram

Svar: Det var som BM ordnande o frågade om vi ville komma till. Va en jättebra kurs o jag känner mig riktigt taggad o längtar efter själv ammningen.Oo dax för föräldra kurs ;) KUL.. haha tycker det är så mysigt o göra sånt tillsammans + det är så mycket info som man faktiskt hungrar efter. Allt blir plötsligt så nära o snart här.
Johanna

2013-03-19 @ 21:16:06
URL: http://www.madeleinereinholdsson.blogg.se
Emilie

Det med att värma brösten vid mjölkstockning säger vissa att man inte ska.. För man vidgar kärlen o det ska göra mer ont :/ det enda som hjälpte va pumpa.. Det viste inte jag att man inte ska skynda på ammningsprossesen för de gör ju personalen på bb.. Kul o veta :)


Svar: Ja hon sa det kan vara lite olika, vissa kanske vill kyla sina bröst vid stockning så då kan man använda frusna ärtor i handuk eller så, men ja hon sa det det är bara till o fortsätta o tillslut släpper det.Nä tyckte det var jättebra info, för hon sa det att ofta är personalen så stressade o vill liksom komma igång med det direkt, men det ska man inte göra, så där ska vi föräldrar vara starka o säga att man kallar när bebisen är redo. :D
Johanna

2013-03-20 @ 08:37:48


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Baby har anlänt och en till påväg

Försöker njuta av varje sekund

RSS 2.0